27 abril 2007







JA HAN SORTIT LES LLISTES DE LES CANDIDATURES A LES PROPERES ELECCIONS MUNICIPALS DEL 27.05.2007

El passat dimecres 25 va ser el dia “D” per veure qui es presentava a les eleccions municipals.

Per fi tenim els noms que composen les vuit candidatures. Per això m’agradaria fer un reconeixement molt especial a totes les persones que han treballat per tirar-les endavant.

No és fàcil buscar persones per formar part d’una llista. A uns els ha costat més que als altres, però la proposta està a sobre la taula.

Voldria analitzar aquestes candidatures, una per una.

La de Progrés Municipal - Entesa pel Progrés Municipal (PM) és una llista del tot d’Iniciativa, encapçalada per l’Edgar Ollés, una persona que ja porta quatre anys a l’Ajuntament. Jo diria que a part de les persones que repeteixen a la candidatura del PSC, aquesta llista és la que té més experiència i la que sap més com funciona, mínimament, l’Ajuntament, tot i que no ha estat mai a l’equip de govern, que és molt diferent que estar a l’oposició. Veig que és una llista equilibrada, amb en Jesús Zapatero de número dos. Aquesta candidatura representa bastant els tres nuclis de població del municipi de Dosrius. A vegades, aquesta candidatura diu que té molta experiència per haver governat algun Ajuntament i això ho diuen perquè a la llista hi ha l’Antoni Segarra, que fins l’any 1995 havia sigut regidor a l’Ajuntament de Mataró. Però aquesta experiència no la veig massa positiva a la pràctica, atès que en 12 anys les administracions han canviat molt.

La següent llista és la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) formada pel matrimoni Llovet - Gaton de Canyamars . Una llista que ha complert el mínim de candidats o candidates, que són 11. Aquesta llista també està formada per un altre matrimoni de Canyamars i tres persones més del nostre municipi, però els quatre restants, fins als 11, no estan inclosos al cens per poder votar, segons una revisió, molt per sobre, que he fet. La CUP és una candidatura que podríem dir que està a l’esquerra d’Esquerra Republicana de Catalunya i és la primera vegada que es presenta al municipi de Dosrius.

La següent llista és la del Partit Popular (PP) encapçalada pel Sr. Salvador Corbalan, que repeteix, que per molt pocs vots no va sortir elegit càrrec electe en els darrers comicis electorals. L’estrella d’aquesta llista és la número dos, M. Dolors Pérez Homs, familiar dels Homs de Canyamars. Una dona que sent els colors del PP des de les seves arrels. Segons he pogut comprovar no està inscrita al cens, però sí que és el motor del Partit Popular. D’aquesta candidatura cal destacar que els catorze membres són de can Massuet del Far, menys dos que són de Canyamars, fent una revisió molt lleugera del cens, ja que hi pot haver alguna errada en les meves apreciacions. Veurem quin resultat traurà el partir Popular, però el que sí està clar és que aposten el 100% per can Massuet del Far.

Una altra candidatura nova és el partit polític creat per anar a aquestes eleccions municipals que es diu Som del poble, encapçalada pel Sr. Cristóbal Garcia Creus, un home vinculat al món de la immobiliària i, segons diu, la candidatura la formen persones amb ideologies molt diverses: gent del Partit Popular fins a Esquerra Republicana, passant per persones del PSC i Convergents. En principi, es veu una candidatura equilibrada, amb gent dels tres nuclis de població, però també la formen dues persones que no estan inscrites al cens municipal. Veurem quin resultat traurà i si tindrà joc per decidir dins de l’Ajuntament.

Un altre partit nou és el partit Humanista, una candidatura encapçalada pel Sr. José Bonura. En principi dóna la sensació que és un partit d’esquerres i bastant ecologista. Caldrà veure les polítiques que defensaran. Dels onze candidats que van a la llista no n’he sabut veure cap del nucli de Dosrius i tres d’aquestes persones no les he trobat al cens electoral. Aquesta candidatura, igual que la de Som del poble i la CUP, no em consten que tinguin cap experiència municipal i és la primera vegada que es presenten en el nostre municipi.

Una altra candidatura és la d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). En principi la gent d’Esquerra Republicana no tenien previst presentar-se al municipi de Dosrius, però han trobat quatre persones a can Massuet del Far, algunes d’elles militants. La resta, fins al número onze, no les he sabut veure al cens municipal. Dues d’aquestes persones, el tres i el quatre, són parella que conviuen al mateix habitatge. Serà una prova per veure si l’electorat d’Esquerra Republicana és fidel a les sigles o, per altra banda, voten més per la coneixença o la confiança que generen els candidats.

Queden dues llistes, la de Convergència i la del PSC, que en principi són les llistes que tenen més suport des de fa algunes eleccions. Si féssim una estadística, des de l’any 1979 que varen començar les eleccions municipals democràtiques, el 99% dels mesos ha sigut alcalde una persona de Convergència o una dels PSC. Conseqüentment, i amb respecte envers la resta de candidatures, segurament el futur alcalde serà el cap de llista del PSC o el de Convergència i Unió.

Pel que fa a la llista de Convergència, encapçalada pel Sr. Lluís Homs, i de número dos el Sr. Pere Rovira, és una llista molt nova, a excepció del Sr. Lluís Homs que va estar més de vint anys a l’Ajuntament, però ha canviat moltísim la gestió i la magnitud de feina que hi ha a l’administració local. També el Sr. Pere Rovira havia sigut càrrec electe en un altre mandat. La resta de persones són noves, a excepció dels dos últims suplents, el Sr. Bosch i el Sr. Ollés. Cal ressaltar d’aquesta llista que tant el número u, Sr. Homs, com el número cinc, Sr. Melendreras, tenen molts interessos urbanístics. Del Sr. Lluís Homs ho sabem perquè té terrenys per desenvolupar a la Quintana i el Sr. Melendreras té molts d’interessos immobiliaris al municipi de Dosrius.

Pel que fa a la llista del PSC, és la que veig més equilibrada de totes, amb homes i dones, amb joventut, experiència, capacitat i preparació. Espero que el municipi de Dosrius li doni la confiança perquè durant quatre anys més pugui tenir la tranquil·litat i la capacitat de treball que ha tingut durant el mandat 2003-2007.

El que sí voldria fer és encoratjar tothom perquè sigui quin sigui el resultat, es continuï treballant per ser un bon referent i un grup preparat per dirigir un Ajuntament.

L’Ajuntament de Dosrius ja s’ha fet gran i seria una equivocació governar sense haver fet l’aprenentatge d’estar a l’oposició, seguir els temes, trepitjar el territori, conèixer la seva gent, vital en un municipi com Dosrius.

Que el poble decideixi el més convenient!

No hay comentarios: