15 marzo 2010

POLÍTICAMENT ESTEM ACABANT UN CICLE?

Es parla molt de la desafectació de la ciutadania envers els polítics o aquest sistema que ens ha donat tants beneficis en els últims trenta anys.

Al mateix temps, cal dir que també s’ha acabat un cicle d’abundàncies i de viure per sobre de les possibilitats de cadascú. La recuperació no serà fàcil i hi ha el perill d’entrar en un període en què els extremismes guanyin posicionaments envers les polítiques amb visió de globalització.

Dic això, perquè no fa massa dies van haver-hi eleccions a l’Irak. L’antic règim va boicotejar tant com va poder aquestes eleccions, amb bombes que van provocar més de 37 morts. L’Irak és un país corrupte el 100%, fruit de la dictadura. Tot i això, més del 60% de la població va anar a votar.

Ens trobem que en menys de dos anys tindrem tres comicis electorals importants: Generalitat, municipals i Govern Central i la participació no es preveu important.

La meva pregunta és: Han de tornar els totalitarismes, perquè ens adonem que el millor sistema és aquest?

Encara que hi hagin casos puntuals de corrupció, sempre hi haurà persones que s’aprofitaran del seu càrrec, el nostre sistema es depura constantment i confio que cada vegada seran menys les oportunitats d’estar en política per defensar els teus interessos.

Vull fer aquesta reflexió, perquè jo entenc que el món de la política al nostre país és dels més honestos i sincers que hi ha. D’això n’estic convençut, malgrat el descrèdit, ja que qualsevol rumor o comentari malintencionat, o possible sospita d’un presumpte delicte fa que es magnifiqui i de presumpció d’innocència passi a culpabilitat rotunda, abans de judici.

No hay comentarios: