20 julio 2009

L'ASSOCIACIONISME EN EL MOMENT ACTUAL

Des del meu punt de vista, la societat està caminant cap a un tancament de la persona, és a dir, aquell esperit de fer coses per als altres s’ha com congelat. La veritat és que sempre hi ha excepcions, però actualment és aquesta la percepció que tinc.

La participació de la ciutadania en tots els afers col·lectius ha quedat estancada i els exemples clars i quantificats els trobem a les eleccions, que cada vegada hi ha menys participació. El raonament que se’n fa és que els polítics han generat desafectació a la ciutadania, que està cansada d’aquest sistema que tants beneficis ha portat a la nostra societat. Tot i així, si mires una mica més enllà, t’adones que les AMPES, els equips de futbol, les associacions de veïns no tenen la quantitat de persones necessàries, en proporció a la població que representen i sempre estan en quadre fent les feines marcades.

El que sí ha proliferat són plataformes per anar en contra d’alguna cosa. Al nostre país tenim la Plataforma contra la MAT, la Plataforma contra el Quart Cinturó, la Plataforma que estava contra el Túnel de Bracons, la Plataforma de la Nacional II per als peatges gratuïts al Maresme i així podríem anar dient. Per tant, anar contra alguna cosa sí que mobilitza la gent. Evidentment, amb la seva raó, que no els la trauré.

Potser és una necessitat per treure’s pressió de sobre, encara que no se sigui entès en la matèria. Opinar de manera fàcil i senzilla no té cap cost i això pot treure les repressions que cadascú té dins.

Suposo que deu ser un efecte del gran progrés que en els últims trenta anys hem tingut en el nostre entorn, en el nostre país, del gran benestar que la gran majoria de gent ha assolit, fruit d’aprofitar les possibilitats que el sistema ens ha donat. Fins i tot, considero normal que la gent pugui expressar i treure les seves visions, però, atenció, d’això a faltar al respecte, a malmetre material, a perjudicar els altres, hi ha molt de tros.

Jo personalment estic molt content amb el sistema que tenim i el defensaré, intentant millorar-lo, perquè no s’ha demostrat que n’hi hagi cap altre de millor en tot el món.

No hay comentarios: