11 enero 2010

QUAN US TROBEU AMB ELL: FELICITEU-LO

Doncs sí, hem de felicitar al Carles Uris, pare, de Canyamars, ja que després de molts mesos i anys, ha aconseguit reconstruir un cotxe molt antic, de 1914. Una peça única a l’Estat Espanyol, un Dodge Brothers, amb matricula B-11806.

Fa molt de temps que hem deia que quan tingués el vehicle reconstruït me l’ensenyaria i, un dia que varem coincidir, me’l va ensenyar tot orgullós.

Desitjo que puguem veure aquest cotxe circular per la carretera i que en Carles ens pugui explicar els detalls de la reconstrucció. Ha fet servir peces úniques i originals que li han costat molta suor poder-les aconseguir, i sobretot, més que poder-les aconseguir, fer la reconstrucció per realitzar aquella peça de ceràmica, de plata (és un vehicle que en porta molta), aquella carrosseria de fusta i xapada al seu exterior, aquells raids de la roda de fusta, rodes especials originals amb la franja blanca, també té els taps del radiador o d’altres indrets amb la insígnia original de fàbrica.

En Carles explica feliç que va ser un comprimís que ell li va fer al seu pare abans de morir, i està molt orgullós que els seus fills i, fins i tot la seva neta s’ha fet amb aquest vehicle, però ell entén que és un patrimoni del municipi i ho explica d’aquesta manera: el Pou del Glaç de Canyamars és peça única i és de tots, aquest cotxe també, la seva reconstrucció ha estat pensada perquè sigui un orgull per a tothom el tenir una peça única i, per tant, la lluirem com a tal.

No puc més que dir: gràcies Carles!! I quan el veieu pel carrer, si us plau, feliciteu-lo i demaneu-li que us expliqui alguna anècdota de la seva reconstrucció ja que la seva narració és tant apassionada que et fa endinsar-te amb ell.


Un orgull més a Canyamars.

No hay comentarios: