08 enero 2010

SOBRE LES CAVALCADES DE REIS

Com sempre, la vigília de Reis hi ha una moguda de les grosses, per organitzar la cavalcada. Ja fa molts anys que es va fer un projecte comú per als tres nuclis de població i la veritat és que ha donat un resultat extraordinari.

Enguany s’ha treballat dins la mateixa línia, la de fer una cavalcada conjunta, amb les mateixes carrosses, però amb tres reis diferenciats per a cada nucli de població.

És una festa molt complexa degut a què tot cal organitzar-ho molt coordinat, ja que a les 6 es preveu que la cavalcada surti de can Massuet, per arribar a les 7 a Dosrius i a les 8 a Canyamars.

Cada any ha sortit bastant bé, potser s’ha arribat un quart o vint minuts tard a Canyamars, però és un retard raonable, degut a tota la moguda.

Enguany estàvem molt pendents del temps. El dilluns quatre ens vàrem posar en contacte amb els Serveis Territorials de Meteorologia. Segons els mapes de dilluns al matí s’aconsellava que es preparés a un lloc per protegir-se de la pluja. Ho tenim bé, ja que cada nucli té el seu pavelló o pista coberta. Vàrem ser reticents a les previsions meteorològiques i vàrem acordar que a les 4 de tarda del dia 5 decidiríem si sortien les carrosses o no. A ¼ de 5 es decideix que les carrosses que estaven a Canyamars surtin en direcció can Massuet del Far. A 2/4 de 5 fa un ruixat molt fort i es decideix recular, ja que es va valorar que plovent era molt perillós fer una cavalcada que dura tres hores i mitja o quatre, amb tots els seus components, majoritàriament joves, amb tots els elements elèctrics de generadors que porta cada carrossa i el perill que representen els carrers molls i el descontrol dels infants al voltant de les carrosses. Evidentment, la cavalcada hagués estat molt més lluïda, però davant dels esdeveniments climàtics es va prendre la decisió final.

En el cas de can Massuet considero que es va fer una rebuda de reis i una trobada molt digna, a la pista esportiva. Hi havia molta gent, no havia vist mai tanta participació en un acte com en el d’aquesta cavalcada.

A Dosrius, com sempre, es va fer al pavelló i els reis van escoltar a cada nen i nena que va voler pujar a la falda.

La sorpresa va ser a Canyamars, els organitzadors varen preveure tots els detalls i, fins i tot, van assajar l’arribada dels reis al pavelló. També hi havia molta gent, un pavelló que feia goig veure’l. Al final es va acabar amb una festa molt digna. Fins i tot, molts pares i mares varen aplaudir el nou indret per a la trobada de reis, ja que fins ara es feia a la plaça de l’església, que es podia gaudir molt poc d’aquell moment, ja que la gent, un cop havia saludat el reis, marxava del fred que hi feia. En canvi, al pavelló, amb una temperatura molt saludable, els nens i les nenes jugaven per terra amb les joguines, els pares i les mares a peu dret comentaven qualsevol tema i fins l’últim moment va haver-hi una quantitat de gent digna per plantejar-se que l’arribada dels reis a Canyamars, potser caldrà fer-la al pavelló. Que els organitzadors ho valorin.

Vull fer un reconeixement i agraïment molt especial a totes les persones de Dosrius, Canyamars i El Far que van participar perquè la Cavalcada de Reis fos molt lluïda, però en el cas de can Massuet vull fer un agraïment especial a la Colla del Pilón i a l’Associació de Veïns que s’han lluït mobilitzant tot el seu personal i fent colles amb carrosses monogràfiques, així com també a l’artista Luz del Mar, que va tornar a treure tot el seu enginy per decorar camions i guarnir personal, és a dir, que serà digne de valorar i esperar la Cavalcada de Reis del 2011, que esperem que es pugui fer amb totes les carrosses circulant pels tres nuclis de població.

No hay comentarios: