14 diciembre 2008

ELS DIES DE L’ANY MÉS INTENSOS (II)

Aquest anys, en principi, és molt menys estressant, ja que els meus fills s’hi han arremangat de totes totes, ajudant-me en la venda dels arbres de Nadal. Concretament, en David és el responsable d’una parada que tenim a Mercabarna. S’aixeca a les 4 del matí, per ser a 2/4 de 6 al mercat de la flor, que està a prop de l’aeroport de Barcelona. Allà descarrega la furgoneta i a les 6 del matí comença l’hora de vendre fins a les 9. Cal dir que hi va amb un treballador contractat, que recull cada dia a Mataró.

La meva filla és la responsable de la parada que tinim al Mercat de la Flor de Vilassar de Mar. El fet de no haver d’estar en aquests indrets, em rebaixa moltísim les hores de dedicació.

Jo sóc el que m’encarrego de repartir, d’arrencar els arbres, que les parades estiguin plenes i ells de vendre.

L’experiència de vendre té quelcom que t’enganxa i és un repte portar un producte que el poses al costat d’altres venedors i la demanda és la que fa que la parada se’t buidi o, per altra banda, que vegis que la resta de venedors són els que treuen més el seu producte, ja sigui per millor preu o per millor qualitat.

Aquesta il•lusió per vendre ja l’he captada a tots dos i també la decepció perquè algun dia no ha anat prou bé. Cal dir que a Mercabarna feia molts anys que no hi anavem i t’has de buscar els clients de nou, cosa que a Vilassar ja els tenim fets i el mercat és més agradable, ja que és a hores diürnes.

En David és especial, és un xicot que té molta visió de la jugada, li ensenyes a fer una cosa i la segona vegada que la fa ja la fa millor que tu. És un noi que és molt agradable estar al seu costat, això sí, quan està de bones, que és la gran majoria dels dies, però, carai quan està de males, no t’hi acostis. Tot ho veu negatiu, no hi ha res que li faci girar la truita, es torna bastant intractable i gens sociable. Diuen, qui entén d’horòscops, que és una característica dels nascuts a primers de juny i que no s’hi pot fer res. Sort que és en comptades ocasions quan li pica aquesta ramalada de mal humor i de veure-ho tot negatiu.

Aquests, en David, dies movent arbres, anant a mercat, fent les obligacions de la carrera que està cursant, Tot plegat ha estat una verdadera prova de la seva capacitat de formar-se i saber valorar el que costa, així com saber-se aguantar davant de situacions que en alguns moments són extremes.

Jo, malgrat els inconvenients d’aquesta feina, estic molt orgullós, perquè veig que tots s’hi han arremangat i que tenen il•lusió, perquè saben que són unes dates molt importants per a la nostra família. No només per l’aspecte econòmic, sinó per l’experiència que t’aporta aquesta intensitat, així com la relació amb altres persones i la competitivitat que això comporta.

No hay comentarios: