24 enero 2013

EL MUNICIPI DE DOSRIUS TÉ MENYS PRESSIÓ FISCAL

Quan t’arriba l’hora de pagar un impost, sempre provoca motiu de queixa, però cal aprofundir en si l’import a liquidar és inferior o superior al d’altres municipis de la província de Barcelona. A vegades un és molt o deu és poc, depèn de la lectura que se’n faci, però sempre s’ha de posar blanc sobre negre.


Ha sortit el resum anual de l’any 2011, que és l’última anualitat tancada dels comptes dels ajuntaments de la província de Barcelona. Dosrius es troba situat al grup 8, que està format per 26 municipis d’unes característiques similars.

En aquest informe es fa una anàlisi de totes les qüestions econòmiques i al final es resumeix la situació de cada ajuntament i entre moltes altres coses la pressió fiscal, amb impostos de cada població.

De la mitjana d’aquests 26 ajuntaments, Dosrius està un 7% més baix, ja que al grup dels 26 la mitjana és de 496,89 euros/habitant i al nostre municipi la mitjana és de 462,53 euros/habitant.

Pel que fa a l’endeutament hi ha una diferència considerable, ja que la mitjana del grup és de 676,15 euros/habitant i la de Dosrius és de 336,49 euros/habitant.

La capacitat d’endeutament també és important, ja que la mitjana del grup és de 489,64 euros i la capacitat de l’Ajuntament de Dosrius és més elevada, degut a la seva millor situació, per tant és de 638,14 euros/habitant.

Aquests números delaten que viure al nostre municipi, pel que fa al tema d’impostos, és més econòmic que viure en altres municipis de les mateixes característiques i que la capacitat d’endeutament és superior a la mitjana del grup.



No hay comentarios: