20 abril 2011

Ja han sortit les llistes de les candidatures per a les properes eleccions municipals

Doncs sí, avui era el dia que havien de sortir les llistes provisionals, que es presenten a les eleccions del proper dia 22 de maig.

Enguany, al municipi de Dosrius es presenten sis candidatures. Recordem que fa quatre anys varen ser vuit les candidatures que es varen presentar i després de les eleccions només quatre varen treure representació a l’ajuntament.

D’aquestes sis llistes, tres són de partits tradicionals com poden ser: CIU, PP i PSC i les tres restants són: el GIR, la PAC i el Partit Humanista.

Pel que fa a Convergència i Unió (CIU) s’ha fet foc nou, a excepció del número dos, en Carles Bosch, que ja havia estat regidor durant el període 2003-2007. És curiós que no hi hagi cap històric en aquesta llista formada, bàsicament, per persones de Canyamars, ja que només hi sé veure un membre de can Massuet del Far i poca representació de Dosrius. Em sembla que hi ha dos components de la llista que ni tan sols estan empadronats al nostre municipi. Cal ressaltar que només hi ha un membre suplent, quan normalment en solen ser tres, això delata, segons el meu entendre, dificultats serioses a l’hora de fer la candidatura.



Quant al Partit Popular (PP), tots els seus membres són de can Massuet del Far, fins i tot, d’una mateixa família hi ha més d’una persona. Cal ressaltar que el número dos és el Sr. Joan Serra Serrapinyana, que va ser càrrec electe per Convergència i Unió, des del 1991 fins al 2007, encapçalant la llista de CIU a les eleccions de 2003.


Respecte als partits de nova creació tenim el GIR (Gestión Independiente de Recursos), que encapçala la llista la Sra. Mª Dolores Pérez Homs, que fa quatre anys anava de número dos per al Partit Popular. És una llista poc equilibrada a nivell de nuclis, molta gent de Canyamars i, fins i tot, hi veig cinc membres que no estan empadronats al municipi, segons el meu coneixement.


Tenim la Plataforma Alternativa Ciutadana (PAC) formada per tres persones de Dosrius, tres de Canyamars i deu de Can Massuet del Far.


Per altra banda, tenim el Partit Humanista, que fa quatre anys ja es va presentar, amb molts membres de Canyamars, alguns no estan empadronats al nostre municipi.


Finalment, tenim la llista del Partit Socialista de Catalunya (PSC), que estic convençut que és la llista més equilibrada a nivell de nuclis de població, amb gent més preparada, amb més coneixements de com està la corporació, amb una experiència demostrable en la gestió que s’ha realitzat durant els últimes anys a l’ajuntament.


Aquesta opinió és personal, amb molt de respecte envers la resta de candidatures, que totes tenen la seva il•lusió.

Als que ens agrada la política municipal, ens apassionen aquests moments tan intensos que ara ens toquen viure.

No hay comentarios: