11 junio 2011

Ja s’ha constituït l’Ajuntament

Entre el dia de les eleccions i la constitució dels ajuntaments, la llei marca que han de passar vint dies. Aquests vint dies serveixen per parlar i buscar les millors fórmules possibles per fer governs forts, fruit del resultat de les eleccions.

Concretament, el resultat al nostre municipi va ser el dels següents regidors/es: 6 PSC, 3 La PAC, 2 CIU i 2 PP. La majoria absoluta són 7 regidors/es.

L’endemà mateix de les eleccions, és a dir, el dia 23 de maig, em vaig posar en contacte amb els tres caps de llista, per veure la possibilitat d’arribar a acords i acostar línies de treball per als propers quatre anys, ja que el resultat és inamovible fins al quart diumenge de maig de 2015, que és quan hi hauran les noves eleccions municipals.

El dia següent vaig tenir la primera entrevista i el dimarts les altres dues. En aquestes tres entrevistes ja es va visualitzar que La PAC no tenia cap intenció d’entrar a l’equip de govern amb el nostre grup, tot i que el seu cap de llista va manifestar que ell entenia que la força més votada, que en aquest cas era molt clar que era el PSC, havia de governar.

El cap de Convergència i Unió, després d’una reunió molt cordial i amb molta predisposició, em va comentar que havia de fer les consultes pertinents per si s’iniciava una línia de converses, amb l’esperit d’arribar a un pacte de govern.

El Sr. Corbalán i el Sr. Serra, membres de la candidatura del Partit Popular, van exposar qüestions que consideraven importants, incloses dins del seu programa electoral. A partir d’aquí, vàrem iniciar un seguit de reunions per acostar posicions, tant d’una candidatura com d’una altra, per apropar-nos al programa que cadascuna havia elaborat.

Al cap de cinc dies de les eleccions, és a dir, el divendres 27 de maig, mitjançant una trucada telefònica, el cap de CIU em va traslladar l’acord de la seva assemblea de militants, dient-me que no creien convenient entrar a l’equip de govern amb la candidatura que encapçalo. Que ells estarien a l’oposició i que es posava a la meva disposició per parlar de qualsevol tema que es plantegés a l’ajuntament.

El dimarts dia 31 de maig, La PAC va convocar una reunió amb el Partit Popular i Convergència i Unió, amb l’esperit de buscar un acord les tres forces polítiques per fer govern a l’ajuntament de Dosrius. En aquesta reunió, segons m’han explicat, no es va arribar a cap entesa i l’objectiu va quedar abordat.

L’endemà a primera hora del matí, el cap de llista de CIU em va trucar per mirar si ens podíem tornar a veure per tornar a plantejar la possibilitat d’un pacte amb nosaltres. A poques hores de la trucada, es va fer la reunió.

La trobada va ser molt correcta i cordial, però atenent que feia uns dies que havia renunciat a fer aquest acord, nosaltres havíem fet camí amb el Sr. Corbalán i el Sr. Serra per arribar a un acord de línies de treball i responsabilitats a l’ajuntament, per a aquest mandat 2011-2015.

Com que les converses i les reunions de treball amb el PP havien estat molt fructíferes, era molt difícil explicar que es desestimaven i que es prenia un altre camí.

Fins a l’últim moment el document que s’ha anat treballant s’ha anat polint amb serrells i puntualitzacions, fins arribar a un acord definitiu.

A poques hores de la constitució de l’Ajuntament, es va signar el document de treball i responsabilitats a l’Ajuntament, que en propers dies es farà arribar als veïns pel seu coneixement.

No hay comentarios: