28 enero 2008

OCUPACIÓ DELS TERRENYS DE CAN NET (1)

Una de les feines més desagradables que tens com a alcalde es presenta en el moment en què et toca defensar l’interès de la col•lectivitat, davant l’ocupació d’un terreny que és municipal, i que les persones que l’han ocupat, sembla que il•legalment, no s’atenen a raons.

Aquest cas concret és a uns 30 – 40 metres de l’Ajuntament de Dosrius, en el mateix carrer que va cap a l’església, prop de la casa de can Net. Al girar els cotxes a la pujada, hi ha una cantonada amb un pas estret, en la qual és difícil fer la maniobra per passar un vehicle. Això es pot veure a la paret de la banda de la rectoria, que està tota ratllada, així com també a la pedra de la cantonada de la part de baix, posada com a fita, que està negra dels pneumàtics dels cotxes.


Segons expliquen les persones que van viure la construcció d’aquesta cort o magatzem, diguem-ho com vulguem, això va passar fa uns trenta anys. En principi, hi havia una mica de cobert, una cosa molt senzilla, però quan el que aleshores era alcalde, Sr. Antoni Samsó, va voler planejar l’asfaltat de diversos carrers del municipi, la persona que havia ocupat aquest espai va construir-hi les parets i forjats que actualment hi havia. L’alcalde va fer-hi anar l’agutzil perquè paressin les obres, atès que s’estava ocupant un terreny municipal. Fins i tot, va haver-hi de pujar la guàrdia civil, per fer complir les ordres de l’Ajuntament.


Sigui pel que sigui, la construcció que hi havia fins ara es va fer amb un o dos dies, però la guàrdia civil no va permetre que s’aixequés més amunt, segons diuent.

Això és el que hem tingut durant trenta anys, amb totes les problemàtiques que ens ha comportat. Fins i tot, un cotxe fúnebre no hi podia passar, i per anar a l’església havia de donar una volta considerable.


Continuarà en un proper escrit.

No hay comentarios: