18 enero 2008

TRANPORT ESCOLAR. PUNT I A PART

Per fi crec que els esforços de tothom han donat el seu fruit, ja que hem aconseguit que es congeli, fins al juny, el preu del transport escolar no obligatori dins el nostre municipi.

No ha sigut fàcil, però l’empenta de tothom ha fet treure imaginació i ajustar molt les aportacions de les administracions, perquè les coses hagin quedat així.

Dic punt i a part amb el transport escolar, perquè no he volgut dir punt i tanquem un cicle, ja que al setembre hi tornem a ser, i hem de vetllar perquè durant aquests primers mesos de l’any ens quedi una situació satisfactòria per a tothom.

Veig molt difícil el transport gratuït dins del mateix municipi, ja que el Departament no va en aquesta línia. Quan governava Convergència i Unió, tampoc va voler jugar amb aquesta proposta, malgrat que varen tenir molta pressió perquè fos així.

Amb el que sí tinc confiança, ja que crec que es pot aconseguir, és un tracte diferenciat per a municipis com el nostre, amb l’esperit que tant pares com Ajuntament no hagin d’aportar una quantitat de diners significativa.

Adjunto la carta que s’ha enviat a les famílies que utilitzen el transport escolar, ja que crec que és molt clarificadora de com ha quedat el tema, de gener a juny de 2008.

ESCRIT ADREÇAT A LES FAMÍLIES QUE ELS SEUS FILLS
UTILITZEN EL TRANSPORT ESCOLAR



Benvolguts pares i mares,

Com bé s’ha anat explicant a cadascun dels escrits adreçats a les famílies, l’Ajuntament mai ha tingut les portes tancades a l’hora d’anar a parlar amb altres administracions. Fruit de totes les reunions, ja ha quedat aclarit com queda la qüestió del transport escolar no obligatori, des de gener fins al juny de 2008. Cal dir que en una reunió de treball amb les comissions de transport escolar de les AMPES de les escoles del municipi, es va fer una aportació important per encaminar el tema.

En primer lloc, des de l’Ajuntament s’ha defensat que el preu a pagar en concepte de transport escolar no obligatori dins el nostre municipi, sigui igual per a tots els centres d’ensenyament obligatoris, això inclou, evidentment, el SES.

En segon lloc, el preu que es pagarà des del mes de gener fins al juny d’enguany, serà l’aprovat pel Consell Comarcal per a tota la comarca del Maresme, és a dir, 12,76 euros. Evidentment, els diners necessaris per poder mantenir aquest preu seran els que inicialment l’Ajuntament havia de destinar a beques d’aquest servei. Aquesta va ser una de les peticions dels representants dels pares i mares de les comissions de transport escolar de les AMPES.

En tercer lloc, aquest preu públic de 12,76 euros, caldrà abonar-lo mensualment, a un compte del Consell Comarcal del Maresme, que és de la Caixa Laietana, i el número és 2042.0000.78.3110042344.

Si alguna família ha fet el pagament de 12,76 euros per a tot el curs, no caldrà que ara liquidi cap altra quantitat.

Volem fer un agraïment molt sincer a totes les aportacions que tant a nivell personal com col•lectiu s’han fet sobre aquest tema, ja que han ajudat a què l’augment que inicialment estàvem obligats a realitzar s’hagi congelat fins al mes de juny de 2008.

Per a qualsevol dubte o aclariment podeu trucar al Consell Comarcal del Maresme, telèfon 93 741 11 65 i demanar per Olga Lara, o bé a l’Ajuntament de Dosrius, telèfon 93 791 97 42 i demanar per Oriol Montsalvatge.

Atentament,



Josep Jo i Munné Josep M. Sagristà i Vilà
Alcalde Regidor d’Educació

Dosrius, 16 de gener de 2008

No hay comentarios: