25 mayo 2008

EL QUE COSTA COMENÇAR A TIRAR ENDAVANT I ACABAR LES OBRES MUNICIPALS

Poques obres municipals, per no dir cap, compleixen els terminis que marquen els seus projectes.

En el municipi de Dosrius ja n’hem fet de magnituds importants. Ara en tenim tres, dues d’elles a punt d’acabar. L’altra porta un ritme acceptable, fins i tot, podríem dir que està complint els terminis previstos. Aquesta obra que porta bon pas és la nova escola bressol.

Pel que fa a les altres dues, una és el pavelló de Canyamars i l’altre és el cobriment de la pista esportiva de can Massuet del Far, tots els passos que hem hagut de fer han estat una odissea, ja que des del seu inici, els projectes que posàvem a exposició pública quedaven deserts. Era un moment que hi havia molta obra pública i les empreses florejaven. Calia fer reformats de projecte, amb el que això significa de papers i temps, buscar recursos perquè els reformats pujaven quantitats considerables, per sobre del 20%, tornar a treure a licitació, fins que alguna empresa hi participava i li podies adjudicar.

Ara, tant al pavelló de Canyamars com a la pista de can Massuet del Far es poden comptar amb els dits de la mà les coses que hi manquen per acabar, però en el cas del pavelló de Canyamars, després de canviar l’empresa moltes vegades d’encarregat d’obres, d’industrials per fer una cosa o per fer-ne una altra, ha costat molt veure avançar l’obra, tot i que sembla que aviat estarà enllestida.

Espero que en els propers dies puguem posar l’obra a utilitat del poble.

En el cas de la pista esportiva de can Massuet del Far, també amb els dits de la mà comptes el que manca fer, que si el tancament de la perimetral, que si pintar la pista, i poques coses més.

Ve-t’ho aquí que l’empresa ha fet fallida i via judicial ja ens han notificat que els pagaments que els haguem de fer els retinguem i, fins i tot, que a algun dels seus proveïdors, amb drets de cobrament, els fem efectiu el que tocava a l’empresa concessionària.

Ara caldrà buscar nous professionals i contractar el que manca, això sí, segur, sempre amb un cost superior al que estava previst.

El pitjor de tot això és que les garanties que les empreses han de dipositar per fer l’obra, poca cosa cobreixen quan no és compleix el contracte, per la raó que sigui.

No hay comentarios: