27 mayo 2008

NOVES ADQUISICIONS PER REFORÇAR LA BRIGADA MUNICIPAL AQUEST ESTIU

El pressupost municipal per al 2008 contempla que es puguin contractar entre dues, o tres persones per reforçar la brigada durant els mesos d’estiu, ja que és quan fan vacances la majoria de les persones que composen la brigada municipal i així no quedaran en quadre, ja que entre juliol i agost tenim el fort de les festes majors.

Per cobrir aquestes places es va fer un ban, perquè tots els interessats i interessades poguessin participar-hi.

El total de persones que han presentat el seu currículum ha estat de 24 i hem volgut entrevistar a cadascun d’ells i elles, amb l’esperit que expliquessin la seva vida laboral i també la seva situació personal.

La veritat és que l’elecció no ha estat gens fàcil, perquè hi ha persones que no treballen i que no tenen cap subsidi d’atur, ni cap entrada de recurs a nivell personal. Altres fan feinetes o cobren l’atur, que els ajuda a tirar endavant la seva situació personal, però, de les 24 persones presentades, s’ha decidit agafar-ne tres. Dues a quatre mesos i una persona a dos mesos, és a dir, juliol i agost. Els de quatre mesos, serà entre juny i setembre.

Les quatres persones que estàvem fent les entrevistes hem intentat buscar la màxima representació i hem agrupat els participants en: els joves, les dones i els homes.

De joves del voltant de vint anys se n’han presentat tres, els tres encara en edat d’estudiar. Un té possibilitats de treballar els caps de setmana, un altre de treballar mitja jornada al dia i, el que hem escollit, que vindrà juliol i agost, perquè al setembre pugui tornar a l’escola, no té feina ni cap subsidi.

En el cas de les dones també hem fet un anàlisi d’experiència i de la situació laboral. L’elecció no ha estat fàcil, però hem triat una dona que ja havia treballat en brigades municipals fora del municipi, que considerem que pot encaixar molt dins de les feines necessàries per a aquests quatre mesos. Aquesta dona no té feina ni cobra cap mena de subsidi d’atur.

En el cas dels homes també ha estat molt complicat, ja que s’han presentat homes molt preparats, amb situacions difícils: paletes de gran vàlua a l’atur, però en aquest cas no és el que necessitem, ja que només són quatre mesos i necessitem persones polivalents. Hem triat una persona capaç de treballar la jardineria, capaç de fer de paleta, també de lampista, en maquinària agrícola té molta experiència, també sap soldar i coneix molt bé el municipi. És una persona que actualment no té feina i no cobra cap subsidi d’atur.

En definitiva, hem triat un home i una dona, que només podran estar quatre mesos amb nosaltres i un jove durant el juliol i l’agost.

D’aquestes entrevistes hem deduït que tenim grans professionals al municipi i que, potser, per al pressupost del 2009, ens haurem de plantejar fer obres municipals directament des de l’Ajuntament, contractant alguns d’aquests professionals que estan a l’atur, amb un contracte d’obres i serveis.

No hay comentarios: