25 enero 2009

EFECTES DE L’OBAMA

Sembla mentida com l’actitud, el posicionament i els missatges d’una persona poden il•lusionar a milions i milions de ciutadans d’aquest món.

Veus el flamant president dels Estats Units amb aquell posat, aquella dialèctica, que et vénen ganes d’escoltar-lo i anar mirant les seves evolucions.

Ara prendrà mesures, però fins que aquestes propostes o plantejaments no arribin directament a la ciutadania passaran mesos o, fins i tot, anys, ja que canviar les tendències no és fàcil.

Em recorda quan l’any 1999 va canviar la direcció política de l’Ajuntament de Dosrius. Hi havia moltes ganes de fer la feina, a mi personalment encara no se m’han passat i, miri on miri, sempre hi veig coses a fer.

Però, tornem a l’any 1999. Ens vam trobar un ajuntament totalment destrossat econòmicament. Hi havia feina a poder pagar els sous dels treballadors, a més de la gran quantitat de deutes pendents de liquidar.

Aquells dies no van ser fàcils. Teníem poca experiència, moltes pressions, vàrem estar dos anys en minoria, les propostes que fèiem en els plens estaven mirades des de la ferida que les eleccions havia produït a l’oposició i, evidentment, no es podia aprovar res.

Així vàrem estar més de dos anys, fins que a l’octubre de 2001, després de canvis i mals tràngols per part de tothom, es va estabilitzar amb una majoria i, des d’aleshores, és el que s’ha tingut.

En el cas de Dosrius varen passar una mica més de dos anys, perquè els projectes del nou pensament dels directius de l’Ajuntament poguessin arribar al poble.

La veritat és que estic molt convençut de la transformació que s’ha produït, amb totes les nostres errades, però, personalment estic molt content.

El cas de l’Obama penso que pot ser bastant similar, sobretot en un moment d’una crisi salvatge, però, els ciutadans, en el seu dia a dia, serà una mica difícil que vegin els efectes de les noves propostes d’aquest nou president dels Estats Units. Cal que passi un temps, però jo estic molt esperançat!

No hay comentarios: