18 enero 2009

SOBRE ELS ACCIDENTS DE TRÀNSIT I ELS SEUS EFECTES

L’altre dia, escoltant la ràdio, vaig sentir que parlaven de la nova proposta de reduccions de velocitat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Un dels efectes d’aquestes mesures és el de reduir la mortalitat a les carreteres.

Deien que quan es comptabilitzava un mort, calia pensar que darrere hi havia: pares, germans, fills, avis, amics. Tot un entorn, que amb la desaparició d’una persona és ressent i viu un dolor immens.

Quan sento parlar de coses, sovint les relaciono amb el nostre municipi, i tot ho relaciones i fas comparatives.

Per aquest motiu, vull tornar a escriure el gran benefici que ha representat la construcció de la nova carretera, que va entrar en funcionament a mitjan de 2007. Entre la nova carretera i les mesures dràstiques que va prendre l’Ajuntament, derivades del famós radar que va controlar la velocitat dels vehicles, durant el 2004, 2005 i 2006, comportant la imposició de sancions, per excés de velocitat, a un nombre considerable de conductors, els accidents de trànsit es van reduir molt.

Sigui pel que sigui, des de febrer de 2004, no sóc conscient que hàgim tingut cap accident amb víctimes mortals. Cal recordar que des d’octubre de 2002 a febrer de 2004, sis persones varen perdre la vida per accidents de trànsit a les nostres carreteres. Aquí va la reflexió!

No hay comentarios: