20 enero 2009

MÉS SOBRE EL FONS ZAPATERO

He copsat que la població no és conscient d’aquesta iniciativa que el Govern Central ha iniciat en benefici dels ajuntaments, ja que he parlat amb alguns constructors del municipi i són poc sabedors que es poden beneficiar d’unes obres que realitzarem durant les properes setmanes, que poden ser de gran ajut per a les seves empreses.

Com són les coses, sempre m’he queixat que l’administració és lenta i feixuga, ja que es necessiten informes, exposicions públiques i moltes vegades cal que altres administracions emetin els seus punts de vista. Tot plegat, mesos i mesos per tirar endavant qualsevol iniciativa.

D’aquest fons Zapatero a Dosrius ens han tocat 824.411,-- euros. En pocs dies hem fet quatre projectes. Un dijous a la tarda els vàrem introduir via telemàtica, ja que era un dels requisits per tramitar l’autorització per tirar-los endavant. L’endemà divendres, a primera hora del matí, vàrem rebre un correu electrònic dient-nos que ja ho havien rebut correctament. Al migdia, amb un altre correu electrònic, ens comunicaven que ja ho tenia la persona que havia de decidir i, dilluns a mig matí, amb un altre correu, ens varen confirmar que els projectes reunien les condicions de la convocatòria d’ajuts i que ja podíem fer el procés de licitació per adjudicar les obres, que els diners ja estaven autoritzats.

Aquests procediments són d’aquelles coses excepcionals i molt satisfactòries, que fugen de tota la paperassa i tramitacions feixugues.

Ara caldrà convidar les empreses perquè presentin les seves ofertes econòmiques. Intentarem que totes les que estiguin al municipi, amb capacitat per poder fer l’obra, hi puguin participar, ja que, de manera excepcional, no cal una classificació d’empresa per poder fer obra pública, en projecte de menys de 350.000 euros.

Cal dir que si tot va normal, aquestes obres poden estar acabades durant el proper estiu.

Un deu per a la iniciativa d’en Zapatero!

No hay comentarios: