31 marzo 2011

La moguda que generen les properes eleccions municipals

Sembla ser que el 22 de maig, dia de les eleccions municipals, al municipi de Dosrius s’hi presentaran sis candidatures, perquè els electors i electores del nostre municipi puguin escollir qui defensarà millor els seus interessos, durant els propers quatre anys.

Dic sis, perquè vam ser la quantitat de persones que ens vàrem trobar la setmana passada, per fer la fotografia de rigor per als mitjans de comunicació, concretament per al diari El Punt.

Durant la curta estona que vàrem estar junts, ja vaig captar diferències de plantejaments en temes molt importants, com ara la manera de plantejar les escoles al nostre municipi.

El cap de llista de la PAC ja va manifestar que el seu grup no està d’acord amb la construcció de la segona escola de primària a can Massuet del Far.

Temps enrere, ja es va dir que aquest grup, La Plataforma Alternativa Ciutadana (PAC), apostava per la concentració dels centres d’educació al nucli de Dosrius.

Personalment defensaré que a can Massuet hi vagi l’escola de primària de 3 a 12 anys. Sí que estic d’acord en què els estudis que es cursen a l’institut, de 12 fins a 16 o bé 18 si es fa el batxillerat, es facin en un sol centre, a la zona esportiva de can Batlle.

Dic que l’escola de primària s’ha de construir a can Massuet perquè aquest nucli de població agafaria molt més dinamisme, la mobilitat que té uns costos impressionants, tant per a l’administració com per a les famílies, es reduiria d’una manera molt considerable, així com els perills que generen tants viatges fins al nucli de Dosrius per anar a l’escola.

Per altra banda, veig necessari i important que Canyamars també tingui la seva escola de primària i en el futur, si tenim una tercera escola, aquesta s’ha de construir en aquests nucli històric, però si la segona no la concentrem a can Massuet, Canyamars mai tindrà escola.

El debat està servit i tindrem ocasió que en els poc més de 50 dies que manquen per a les eleccions municipals es pugui escoltar tothom i valorar les diferents propostes.

No hay comentarios: