17 marzo 2011

Per fi us puc donar la notícia

Doncs sí, avui, dijous dia 17 de març de 2011, la Torre de les Aigües i el seu entorn ja són del poble.

Per fi hem signat un conveni que en un paràgraf, concretament a la 2a condició, es diu textualment:

“La present donació es realitza de forma pura, simple i gratuïta, sense sotmetre-la a cap condició”.

La valoració que s’ha donat a la finca és de 154.061,22 euros.

Aquest és un dels objectius que ha costat més d’assolir, ja que porto 12 anys anant al darrere d’aquesta adquisició i havent estat dues vegades molt a prop de poder-la aconseguir.

Altres vegades eren les valoracions econòmiques o les compensacions de propietats del municipi els camins que s’havien escollit perquè la Torre de les Aigües fos municipal.

Des de l’ajuntament s’està convençut que la rehabilitació d’aquest espai donarà molt de joc per convertir l’indret en un referent cultural i social del nostre municipi.

Ara caldrà rehabilitar la construcció i donar-li vida perquè tothom pugui gaudir, tant de l’edifici com del pati del seu entorn.

La persistència per obtenir aquest objectiu ha estat constant, però, finalment, després d’insistir per tots costats, l’objectiu s’ha assolit.

Estic molt satisfet, ja que sé que qui coneix l’indret i que, fins i tot, n’havia gaudit anys enrere, sap que un cop estigui arranjat serà un espai molt valorat per assistir a qualsevol mena d’acte.

Potser ha arribat una mica tard, ja que és a finals de mandat, però quatre anys enrere, també per aquestes dates, vàrem anunciar l’adquisició del Pou de Glaç, en aquella ocasió vam haver de pagar uns 400.000,-- euros, tot i que la Diputació de Barcelona ens va ajudar a pagar molt més de la meitat del cost.

La Torre de les Aigües s’ha donat totalment gratuïta, ara caldran recursos per rehabilitar-la. Per cert, ja tinc a la ment d’on sortiran els euros per transformar aquest edifici tan desitjat.

No hay comentarios: