27 enero 2007

LES FEBLESES DEL SISTEMA

Vivim en un sistema de llibertats i reglaments i tots sabem que els equilibris no són fàcils.

Les lleis tenen una duresa que, d’una banda, qui l’ha de patir es queixa, però, d’altra banda, veiem que hi ha qüestions que no les tenim prou ben regulades.

Hi ha exemples molt clars, un de molt senzill que veiem la majoria de persones que circulem en vehicle pel municipi de Dosrius cap a Mataró o cap Barcelona i passem per la zona del Bell Racó d’Argentona, per agafar l’autovia de Mataró a Granollers, a la cantonada de l’inici de la carretera a Parpers, hi ha un vehicle que, si no l’han tret aquestes darreres hores, és l’exemple clar que hi ha temes que encara no estan ben regulats.

Aquest vehicle és de color blanc. Fa qüestió d’un mes el vàrem veure amb un parany. Segons comenten les persones que varen veure el moment en què l’immobilitzaven, van fer-ho els mossos d’esquadra, fins i tot van donar detall de la persona que el conduïa, que era una senyora que anava ben vestida.

Amb aquest parany l’hem anat veient dies. Hem vist que li han anat traient els pilots dels llums, els vidres, les rodes. En definitiva, un espectacle que diu molt poc dels que treballem tant per tenir ordenat el territori.

La meva pregunta és, ja que es va immobilitzar per part dels mossos, no podem disposar d’un dipòsit, portar-lo allà i custodiar-lo? Doncs es veu que no.

Ara ha aparegut un vehicle entre la carretera de Dosrius a Canyamars, que ja porta uns 15 dies aturat allà. Quan li dic a la policia local que el tregui, perquè segurament és robat, m’explica tot el procediment que cal fer, amb la llei a la mà. Si el propietari no té la voluntat de treure’l, en un mes i mig o dos el veurem permanentment aturat allà. Això sí, amb multes de la policia local, que li posaran per estar estacionat més dies dels permesos. Jo penso que hauríem de poder fer quelcom més, perquè aquests fets demostren que el sistema encara té escletxes.

També voldria parlar, a grans pinzellades, del tema del pres De Juana Chaos, un home que porta a la seva esquena 25 assassinats com a membre d’ETA. Ara, la seva voluntat o actitud fa trontollar el sistema i tots estem a l’expectativa de quin final tindrà, ja que les seves conseqüències poden ser importants, sigui perquè es pot convertir en un màrtir o sigui perquè el sistema, atesa la seva actitud, li pot permetre abandonar la presó. Podríem parlar-ne molt del cas De Juana Chaos.

No hay comentarios: