19 septiembre 2007

LA GELOSIA DINS EL MÓN DE LA POLÍTICA

Ja fa temps que les persones grans, que han tingut un recorregut llarg dins el món de la política, expliquen que un dels problemes més grans dels polítics és la gelosia d’un envers l’altre.

Es tracta d’un fenomen que malgrat que a la vida normal no es reflecteix en l’estat de les persones, sí que es reflecteix en el món de la política.

D’aquest efecte ningú n’és conscient, però sí que et fa tenir unes actituds i uns comportaments que perjudiquen el bon funcionament de la relació amb els altres.

Dic això, perquè ja porto alguns anys ens aquest món, he patit dues mocions de censura i tinc molts contactes amb altres equips de govern.

A vegades, quan t’expliquen els problemes de relació entre els càrrecs electes, te n’adones que sovint són per problemes de gelosia. Un no s’assabenta del que fa l’altre, un és molt gelós del que porta i atenent que totes les àrees se solapen, hi ha qui es posa molt nerviós quan li toquen la seva.

Moltes vegades, quant menys capaç és un polític, sigui perquè no està preparat, sigui perquè no té experiència, és quan més desconfiat és i això porta a situacions complicades.

Per exemple, no fa ni noranta dies que s’ha constituït els ajuntaments i ja hi ha una proposta de moció de censura a Torredembarra. És impossible que en període estival, que tothom està de vacances, que s’acaba de sortir d’unes eleccions municipals, no s’hagi fet l’esforç d’entendre’s. En el supòsit que s’hagi fet, és difícil que no s’hagi pogut avançar.

No sóc jo qui ha de fer aquestes valoracions, perquè a mi em va passar l’any 1995, que vam tenir una situació molt complicada, degut a un pacte contra natura que vàrem realitzar, però el que sí veig és que en aquests moments he pogut seguir una mica alguns governs municipals de la comarca i la veritat és que hi ha molts conflictes, que en el fons no són de contingut ni de forma, sinó de persones.

No hay comentarios: