13 marzo 2008

ANÈCDOTES DE LES ELECCIONS

Sempre he defensat que els partits polítics hem d’estar a les Messes electorals, més que per controlar, per ajudar tant als membres de les Meses com a les persones que van a votar i que en algun moment puguin tenir algun dubte.

També és un moment que veus molta gent, gent que està de festa i sempre hi ha comentaris agradables o plantejaments que són d’utilitat.

En aquestes últimes eleccions ha passat un fet que jo el valoro com a molt preocupant, ja que a vegades, per pocs vots, els resultats poden ser d’un cantó o d’un altre i, sobretot, en aquestes eleccions que només hi havia dues possibilitats: Una que fos el PP qui dirigís les polítiques d’Espanya o l’altra que fossin els Socialistes. Per a mi és molt gran la diferència, per tant, calia estar al peu del canó.

Dic això, perquè per part d’Iniciativa per Catalunya-Verds no s’ha penjat ni un sol cartell electoral, no han fet ni un sol acte, a les Meses no van tenir ni un sol interventor ni cap apoderat i, fins i tot, no hi havia ningú, que jo sàpiga, durant el recompte dels vots.

No valoraré aquesta actitud, perquè cadascú pot tenir la seva. Un cop he vist el resultat i l’he analitzat, m’he adonat que a la Mesa de Canyamars, les actes diuen que tenen 0 vots, quan a Dosrius en tenen 39, i a can Massuet del Far, la Mesa A té 17 vots, i la Mesa B en té 19. Això fa mal els ulls i quan mires en profunditat el que diuen aquestes actes, veus que hi ha un grup que es diu EU-LV Els Verds que a Dosrius tenen 0 vots, a les dues Meses de can Massuet tenen 0 vots i a Canyamars, casualment, tenen 47 vots. És aquí on jo veig l’equivocació. Aquests 47 vots, dóna la sensació, que són els que haurien d’anar a la columna d’Iniciativa per Catalunya-Verds.

Si els d’Iniciativa haguessin estat al recompte, haurien vist aquest fet i s’hauria pogut corregir abans de signar les actes.

Ara ja està tot a la Junta electoral, suposo que ho defensaran. Jo els vaig trucar i els ho vaig dir, però en aquests moments són ells els que han de bellugar la pilota.

Per part nostra, si els nostres apoderats i interventors han de fer alguna declaració, manifestarem que és impossible que ningú de Canyamars hagi votat al grup polític d’ Iniciativa per Catalunya-Verds.

No hay comentarios: