18 junio 2008

ACCIDENTS DE TRÀNSIT

Com a alcalde, un dels fets més desagradables que m’ha tocat viure han estat els accidents de trànsit, i encara és més dur quan hi han perdut la vida persones.

Vam viure un període, d’octubre de 2002 fins al febrer de 2004, en què hi varen haver sis morts al nostre terme municipal. Concretament, les víctimes del municipi les vàrem viure amb molta angoixa i patiment i en un procés de reflexió molt profund, que ens va fer veure que havíem d’actuar i fer tot el possible perquè es reduïssin les imprudències i la velocitat, que són la causa de la majoria d’accidents.

Vàrem actuar molt fermament, instal•lant un radar mòbil en els llocs més perillosos i això ja va ser motiu per reduir la velocitat. Com que els conductors no sabien en quin lloc s’havia instal•lat el radar, conduïen amb molta més cura i precaució. Però, jo crec que la construcció de la nova carretera ha estat el més definitiu, no només per l’efecte que ha tingut en aquests tres quilòmetres que s’han transformat, sinó pel relaxament que això produeix, que s’encomana a tot el municipi.

Sigui pel que sigui, des de febrer de 2004, que jo sàpiga, no hem tingut cap accident amb víctimes mortals. Això és molt satisfactori!

No hay comentarios: