Per sort ha plogut i podem dir que ha plogut bé. Ara tenim el gran dilema de si s’ha de fer la canonada de l’Ebre per connectar amb el sistema d’ATLL.
La gent de l’Ebre es manifesta perquè no es construeixi cap transvasament, perquè veuen que la gent del Ter, a la província de Girona, ha sortit malparada del transvasament que es va fer d’aquest riu cap a l’àrea Metropolitana de Barcelona, ja que s’havia fet una concessió d’uns metres cúbics i en realitat s’han convertit en molts més, deixant el cabal del Ter en una situació molt precària.
Tothom té la seva raó, però jo crec que perquè siguem un país modern, un país avançat, amb ganes de créixer en tots els àmbits, hem de poder garantir el recurs de l’aigua, ja que cada vegada en necessitarem més. La població ja ha demostrat que quan se li ha demanat que faci un esforç de reducció de consum, l’ha fet, però també hem de ser conscients que en pocs anys passarem de 8 milions d’habitants i això vol dir més necessitat d’aigua. No podem limitar la indústria, el turisme i així podríem anar dient sectors, fets i situacions, que aconsellen tenir garantit el recurs de l’element més important per a la vida.
El govern d’Entesa ha fet un pas molt important, ja que preveu aportar al sistema 200 Hm3/any d’aigua dessalada de mar, i 100 de depuració i això és molta aigua. Però aquesta aigua hem d’intentar que pugui arribar al màxim de població possible, per això cal construir canonades que la transportin.
El col•lector de l’Ebre no només estava pensat per portar l’aigua de l’Ebre fins al sistema d’ATLL, també es contemplava per moure l’aigua de la dessaladora de Cunit, que generarà 60 Hm3/any, per allà el 2012, i la del Llobregat, que totes les previsions apunten que, al maig del 2009, també produirà 60 Hm3/any.
Jo crec que ja que la canonada està comprada, que s’ha adjudicat a les empreses i que hi ha disponibilitat econòmica, s’ha de construir, si més no fins a Tarragona, i així l’aigua de qualsevol racó pot ser subministrada a molta més població.
05 junio 2008
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario