27 junio 2008

COMPARATIVA AMB ALTRES MUNICIPIS

Constantment estem a l’aguait mirant el que es fa a altres municipis, per no quedar enrere en cap tema. Fins i tot, intentem apuntar-nos a viatges que organitza la Diputació i altre estaments per anar a veure experiències de fora del nostre país.

La setmana passada vaig estar dinant amb el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, que a més a més és l’alcalde de la Llagosta. Periòdicament tenim trobades per posar temes en comú. Aquesta última reunió la vam fer a La Llagosta, per tant, em vaig desplaçar a aquest municipi que es troba a 30 – 35 Km. de Dosrius i el seu alcalde em va explicar les característiques d’aquest poble.

La Llagosta és un municipi que actualment té uns 14.000 habitants. Dosrius en té al voltant de 5.000. La Llagosta té 3 Km2, Dosrius en té més de 41. La Llagosta és un sol nucli de població i Dosrius en té tres de ben identificats.

Comencem a veure els avantatges de la Llagosta. Les 14.000 persones viuen en 8 Km. de carrers. Les 5.000 de Dosrius viuen al voltant de 70 Km. de carrers. L’alcalde de la Llagosta em va comentar que ells no noten la crisi, donat que la construcció no és el seu punt fort d’entrada d’ingressos, ja que viuen de l’IBI. Atenent que és un poble compacte tenen molts recursos i els serveis de manteniment de carrers, neteja, enllumenat i clavegueram són molt inferiors al del municipi de Dosrius, fins i tot, la recollida de les escombraries.

Però, si aprofundim una mica més, veurem que La Llagosta només té un pavelló esportiu, mentre que a Dosrius n’hi ha tres. La Llagosta té una bona biblioteca, nosaltres també en tindrem una. La Llagosta fa una festa major, nosaltres de grosses en tenim tres, i així podríem anar explicant comparatives que ens portarien a veure que en qüestió d’eficiència dels recursos que administra els ajuntaments, Dosrius no es pot comparar amb la Llagosta.

Nosaltres tenim altres encants, majoritàriament la nostra gent viu en cases o pisos poc massificats, tot i que La Llagosta no es veu massificada. Els nous barris enganxats al nucli antic compten amb grans espais, amb zones verdes i zones d’equipaments.

El que sí m’agradaria tenir, igual com La Llagosta, és una estació de tren, ja que seria un gran avantatge per a la població.

Però, vaja, tenim el que tenim. Estem contents i continuarem treballant per treure tot el profit dels nostres recursos, tan econòmics com naturals.

No hay comentarios: