25 septiembre 2008

INICI DE L’ESCOLA

El dia 15 de setembre, va començar el curs escolar del dos centres de primària i del que anomenen institut, que per cert és el tercer any que funciona. Fa goig veure els joves en aquell centre escolar!.

La xifra d’escolarització ja passa de 600 nens, nenes i joves. L’escola del Pi s’emporta la gran majoria, amb 420. A l’Encarnació Fonoll, segons les meves dades, són uns 55 i a l’institut, segons m’han comentat, n’hi ha 127. Qui ho havia de dir, anys enrere, que arribaríem a aquestes xifres!

El tema més complicat de resoldre és el del transport escolar. Des de la Generalitat de Catalunya ja fa molts anys que s’ha congelat aquesta partida, la que ells anomenen transport escolar no obligatori.

Cada vegada hem de fer més equilibris per bellugar els/les joves, els nens i les nenes des de Canyamars i Can Massuet al seu centre escolar, aprofitant el mateix autocar que va a l’institut, perquè després pugui anar a buscar els de les escoles de primària, bellugant els horaris d’entrada i sortida a algun centre i, com sempre, gent descontenta perquè no se sent ben atesa, perquè l’autobús no passa prop de casa seva i perquè han de pagar.

Aquesta és una realitat en la qual hi ha d’haver més comprensió que imposició per part dels usuaris, ja que els que estem davant de les administracions ho intentem gestionar de la millor manera, perquè costi a tothom el mínim possible.

Verdaderament és una trencadissa de cap, però s’ha ajustat d’una manera que crec que és la menys dolenta possible.

Esperem que en un parell de setmanes tot quedi encaixat amb la rutina i que passem un curs d’allò més productiu.

No hay comentarios: