13 septiembre 2008

L’ACCIÓ DELS POLÍTICS A L’ADMINISTRACIÓ

Arran del meu càrrec supramunicipal tinc molt contacte amb polítics d’altres administracions, principalment d’ajuntaments, i practico molt l’afició d’escoltar i fixar-me com treballen, com plantegen les seves feines, com distribueixen el seu temps i, sobretot, la il•lusió que tenen per la seva feina.

Es veu clarament que un Ajuntament té noves idees, nous projectes i engega noves iniciatives quan els responsables polítics viuen la seva feina amb il•lusió i amb ganes, ja que aquesta inquietud i aquest desviure’s per la feina marca la diferència amb els que s’han instal•lat a la monotonia.

A les administracions hi ha els tècnics, els treballadors i els polítics. Per bons que siguin els tècnics, generalment mai faran aquestes propostes trencadores i diferenciades en benefici de la població. Ells s’han de limitar a fer complir la legislació que regula qualsevol qüestió d’un ajuntament. Són els polítics els que han de donar aquest toc diferencial.

Per tant, dependrà de quina actitud o quina predisposició tinguin els polítics perquè una administració sigui més viva o, per altra banda, sigui més monòtona. Això últim vol dir un conservadorisme poc aconsellable en els temps que vivim.

No hay comentarios: