26 febrero 2009

ESTIC MOLT CONTENT

Qui segueix la premsa escrita i, fins i tot, els mitjans de comunicació en general, s’haurà assabentat que a nivell de Maresme s’ha arribat a un acord amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, consistent en consensuar un document que ha de ser el full de ruta de la mobilitat al Maresme.

Ja portàvem prop de 10 anys parlant de mobilitat, amb posicions molt distants, depenent dels partits polítics amb interessos locals posats dins del territori, distàncies que donava la sensació que no se superarien mai, però, finalment, hem sabut fer un gran esforç, per part dels cinc partits polítics amb representació al Consell Comarcal del Maresme, redactant un document que parla d’una manera extensa sobre la mobilitat a la nostra comarca, això vol dir: carreteres, trens, peatges, estacions, transport públic per carretera, ...

Vull fer un reconeixement i un agraïment a cadascun dels representants per haver arribat colze a colze a aquest acord. Tothom ha estat generós, des del representant d’Iniciativa fins al del Partit Popular, ja que ningú ha posat condicions innegociables a sobre la taula, tothom tenia ganes que no hi haguessin disputes, ja que sinó el territori no se’n beneficiaria i aquesta era una excusa fàcil, perquè els que tenen les competències i els recursos miressin cap a un altre costat.

Ara, per fi, la pilota la té la Generalitat de Catalunya i la gran satisfacció és que té ganes de jugar-la, ja que conjuntament amb els membres de la Comissió del Consell Comarcal del Maresme es treballarà per fer la mobilitat més necessària per al nostre territori.

Tinc la sensació que hem deixat de donar voltes a un cercle tancat i ja hem obert un camí que té uns objectius molt clars. El primer que podríem dir és que durant l’any 2010 es faran bonificacions als residents del Maresme que utilitzin l’autopista d’una manera regular. Aquesta ja és una bona notícia!

No hay comentarios: