21 febrero 2009

QUIN ESDEVENIMENT ESPORTIU ENS ESPERA!

Qui és observador ja pot veure a les nostres carreteres un lleuger augment de trànsit de bicicletes. Qui entén de bicicletes veu que no són les normals dels ciclistes del diumenge, són especials, fins i tot, podríem dir que tenen un valor considerable de mils d’euros cadascuna d’elles.

Aquest augment de circulació de persones pedalant, el tindrem constant, ja que el 24 de maig de 2009, encara manquen uns tres mesos, tindrem un esdeveniment esportiu d’àmbit mundial, amb unes conseqüències que jo penso que en aquests moments encara no les sabem quantificar, es tracta de la Challenge.

Aquest esdeveniment esportiu, que compta amb participants molt ben preparats, consisteix en: natació, bicicleta i una marató.

La sortida d’aquesta prova es farà a Calella i la primera disciplina serà la natació. Una Challenge sencera són 3.800 metres nedant, però aquesta es farà el 4 d’octubre de 2009. El 24 de maig se’n farà mitja, és a dir, totes les distàncies seran reduïdes a la meitat: 1.400 nedant, 90 Km. en bicicleta i 21 quilòmetres de mitja marató. El 4 d’octubre aquestes distàncies seran el doble.

En el cas de Dosrius ens afecta molt directament, ja que la prova de bicicleta arribarà fins a la Plaça Glorieta de Catalunya. Això té avantatges i inconvenients. Els avantatges seran que les persones que hi participaran, que en vindran del tot el món, tindran com a referència el nostre municipi, ja que la majoria d’esportistes vénen amb les seves famílies i fan uns dies, fins i tot, algunes setmanes de preparació al mateix indret de la prova. Jo estic convençut que les activitats de lleure, la restauració i els comerços, amb tota aquesta moguda s’hi notaran molt.

L’inconvenient serà que el dia de la prova la carretera estarà tallada unes hores. D’això ja en tenim experiència, ja que durant el mes d’agost de 2006 la vàrem tenir tallada per fer les profundes reformes.

Tot caldrà explicar-ho molt i convidar la població perquè participi en aquest esdeveniment d’àmbit mundial.

La inscripció a la mitja Challenge s’ha tancat amb uns 2.200 participants i puntuarà per al campionat de món del bombers i policies locals.

No hay comentarios: