22 marzo 2009

ARA HEM D’ANAR PER LA PEDRERA DEL ROCÀ

Un dels punts millorables que tenim al nostre municipi és la Pedrera del Rocà, és a dir, la que hi a mà esquerra, pujant cap a can Massuet del Far.

Es veu la muntanya amb un forat considerable, a més a més, el permís d’extracció el tenen en direcció cap al nucli de can Massuet. No només tenim la problemàtica visual, sinó que també hi ha la que es deriva de les explosions que realitzen i la de la sortida de camions, en el punt maleït de la cruïlla de la carretera que va a can Massuet i la que va a Canyamars. Segons m’han comentat, hi ha dies de màxima activitat en què hi surten de 200 a 220 camions.

Tothom sap que és una activitat econòmica legal, però hem de buscar els mecanismes perquè afecti el mínim possible la població.

Pensant-hi molt, s’ha vist que hi ha la possibilitat de modificar la línia d’extracció, és a dir, que sigui de cara a una altra vessant, la de la muntanya. Si ho aconseguim, això comportaria que es permutés el permís d’extracció en direcció can Massuet i que es posés en direcció Cardedeu –Llinars, així el front no es veuria des de can Massuet. Pel que fa als camions, aquests sortirien cap a la carretera de Llinars-Cardedeu. Es restauraria l’actual forat de l’extracció que s’ha fet fins ara, amb la finalitat de deixar una muntanya contínua, que amb el pas dels anys no es noti la petjada d’aquesta pedrera.

S’està treballant amb la finalitat d’assolir tots aquests objectius. Això no s’aconseguirà a curt termini, sinó a mitjà termini, però no es tracta d’un tema impossible, sinó que estic del tot convençut que és possible.

No hay comentarios: