15 marzo 2009

UNA ALTRA IL•LUSIÓ QUE S’ESTÀ FENT REALITAT

Ja comencen a delimitar-se els horts urbans a la Bomba. Ja fa temps que vàrem pensar que en aquesta zona, entre el carrer Salvador Dalí i la riera, s’hi podien delimitar uns espais de terreny, del voltant de 150 – 200 m2, per deixar-ho a persones que, en principi, estiguin jubilades i els puguin conrear.

Evidentment, hi haurà un reglament que prohibirà el barraquisme, la col•locació de plàstics vistosos, el tancament amb estris com poden ser sunyers, ... En aquests moments l’estem redactant.

Properament sortirà un ban, perquè totes aquelles persones que tinguin interès en conrear un tros de terra ho sol•licitin.

Un cop acabat el termini, es farà una reunió amb tothom explicant les condicions per poder disposar d’un espai que és de tots, amb la finalitat de sembrar-hi: tomàquets, patates, mongetes, enciams, o qualsevol altre producte tradicional del nostre entorn.

A mi em fa molta il•lusió poder oferir aquests espais, ja que estic convençut que la gent que viu o que ha viscut amb il•lusió el sembrar, el cuidar les plantes i collir el seu fruit, li agradarà poder disposar d’un espai que li donarà molt més que el producte que surt d’aquest tros de terra. Qui sent aquestes sensacions ja sap de què parlo.

Comencem amb aquesta experiència a Dosrius, però també està pensat que a Canyamars, més endavant, pugui haver-hi un espai amb aquests usos. Si té molt d’èxit també trobaríem algun indret a can Massuet per poder practicar la mateixa experiència. El temps serà el que ens ensenyarà el camí que hem de seguir.

No hay comentarios: