17 marzo 2009

TRET DE SORTIDA DE LA VARIANT DE DOSRIUS

El passat dilluns dia 16 ja va sortir a exposició pública el projecte informatiu per a la construcció de la Variant de Dosrius.

Es tracta d’un nou procediment administratiu que no fa massa temps que és obligatori, a l’hora de fer qualsevol infraestructura, principalment de carreteres. No es tracta del projecte executiu, simplement són unes ratlles indicant per on es preveu que passi la carretera i on s’han de fer les rotondes.

En què consisteix aquest procediment informatiu? Consisteix en estar trenta dies a exposició pública, perquè tothom hi pugui fer les observacions que consideri pertinents.

Un cop ha estat aquests trenta dies a exposició pública s’agafen totes les al•legacions que s’hagin fet i les trameten al Departament de Medi Ambient, que té tres o quatre mesos per fer un estudi exhaustiu de l’emplaçament d’aquest vial, això vol dir que ja serà cap a l’estiu. A continuació, es tramet tot l’expedient al redactor del projecte, per tal que resolgui les propostes i, si és el cas, ajusti el traçat. Un cop feta aquesta feina, s’envia al Conseller. El Conseller tanca aquest expedient administratiu i encarrega el projecte executiu. Es calcula que a finals d’aquest any, o primers del 2010, es doni a una enginyeria perquè en un termini d’uns sis mesos es pugui redactar aquest projecte executiu.

Entre una cosa i una altra arribarem a finals d’estiu de 2010, que serà quan el projecte executiu, segurament, estarà a exposició pública.

Per tant, esperem que el 2011 sigui l’any que es tiri endavant l’obra, si la Generalitat té a bé contemplar en el seu pressupost aquests 2,4 milions d’euros, que es calcula que costarà la Variant de Dosrius.

No hay comentarios: