26 octubre 2007

UN RECONEIXEMENT ALS GESTORS DE LA CRISI DELS TRENS

Com a responsable d’administracions públiques vull fer un reconeixement a totes les persones que els ha tocat gestionar la problemàtica que han generat les obres del tren d’alta velocitat, en un moment en què tothom es veu amb cor de “pujar a cavall i gronxar-se en un arbre caigut”, sense tenir en compte que s’ha produït una situació que podem valorar d’accident, tot i que és ben cert que la manca d’inversions de molts anys enrera ens ha produït situacions difícils de gestionar.

Tothom té molt clar que les obres generen entrebancs i enrenou, però cal tenir en compte que s’hi ha ajuntat un accident, podríem dir que provocat per una presumpta negligència.

Tot és molt recargolat i de mala pega, però tenim el que tenim i quan s’han de gestionar situacions d’extrema gravetat, aquí és allà on es veu la capacitat de qui lidera aquests processos.

Vull dir a qui sigui, que ho està gestionant prou bé, a qui s’hagi arremangat en pocs dies a muntar un servei d’autobusos alternatiu, dotzenes i dotzenes de voluntaris informant, preocupant-se per atendre al màxim bé possible els milers de passatgers afectats, que amb tota la seva raó tenen dret a expressar els inconvenients que generen aquestes situacions, perquè la pressió del dia a dia, que cada vegada és més, esclata contra aquestes situacions extremes.

No ha hagut de ser gens fàcil per a ningú, però els que han hagut de donar la cara, que l’han donada, han tret forces i imaginació per buscar les solucions al més ràpid possible i amb la màxima eficiència, tal i com s’ha demostrat.

Sé que dir això, amb tot el que està passant, és anar una mica contracorrent, ja que tothom fa “un caldo” molt gros contra el sistema, els polítics, ..., però a ningú li hagués agradat estar a la pell de qui ha hagut de buscar les solucions.

Per això vull fer aquest reconeixement a les persones que els ha tocat arremangar-se en aquesta crisi, perquè penso que es mereixen un aplaudiment.

No hay comentarios: