18 noviembre 2007

EL DEBAT D’ON HEM DE CONSTRUIR DEFINITIVAMENT LA SEGONA ESCOLA DE PRIMÀRIA

Tornem a tenir a sobre la taula un debat important dins del nostre municipi, que no és ni més ni menys que el del lloc on hem de construir la segona escola de primària.

Les exigències de la Generalitat de Catalunya en qüestió de metres quadrats a cedir són molt elevades i l’indret on volíem construir la segona escola, que era a la zona de can Batlle, en el mateix terreny que s’ha de fer l’institut, s’ha hagut de variar, ja que no es farà un edifici conjunt, atès que es demana que sigui en dos terrenys separats, atenent que la gestió d’una i l’altra és diferent, fins i tot, les administracions que les gestionen no són les mateixes.

Atès que han de ser dos terrenys diferents, ja que volen que siguin separats un de l’altre, exigeixen molts més metres quadrats, que per a un centre únic de 3 a 16, que comprendria escola de primària i institut.

El debat està servit. A mi el que em preocupa més de la mobilitat al nostre municipi és veure els autocars escolars quan baixen de can Massuet del Far portant els nens i nenes a l’escola. A més de ser una despesa per a les administracions és un cost molt elevat, al cap de l’any, per a les famílies.

Per aquest motiu, ens tornem a plantejar construir la segona escola de primària a can Massuet del Far.

Com bé tothom es pot pensar, hi ha punts a favor i punts en contra. El tema ja ha estat molt debatut i s’han escoltat moltes opinions. Fins i tot, a l’últim ple municipal van haver-hi posicionaments molt clars de tots els grups.

Encara cal fer algunes gestions amb el Departament perquè donin el vistiplau a les propostes posades a sobre la taula, però el que sí tinc clar és que un cop s’ha debatut, s’ha parlat i s’ha escoltat a tothom, caldrà prendre la decisió al més aviat possible.

No hay comentarios: