01 febrero 2008

JA TENIM CORAL

Diumenge passat es va fer el primer concert per presentar públicament i oficialment la coral del nostre municipi, anomenada “Cluster”, dirigida per el Cesc Torner.

Tot i que ja fa alguns mesos que assagen i, fins i tot, ja havien fet alguna actuació espontània, el diumenge a la tarda, a l’església de Dosrius, contractats per l’Ajuntament, varen fer un concert de categoria.



Diversitat és la paraula que defineix la composició d’aquesta coral. Gent dels tres nuclis de població, de totes les edats, des de persones que són avis fins a joves que encara no s’afaiten. Això aporta una varietat de veus, que pot donar molt de si a l’hora d’interpretar cançons de tota mena.

De fet, en una de les cançons, concretament El cànon de la pau, va haver-hi un moment que semblaven un ramat de xais tips de roldor, ja que hi havia una barreja de veus, de sons i de tons que em va sorprendre molt gratament, però al final la peça musical va acabar molt ben encaixada i, per a mi, va ser el punt de qualitat d’aquest concert, ja que demostra que darrera hi ha moltes hores d’assaig i això vol dir germanor, passar-s’ho bé, trencar la rutina i fer poble intercanviant experiències de tota mena. Aquest és el fet positiu de la unió d’aquestes persones de tot el municipi.

El presentador de la coral, en Joan Pelegrí, va explicar que la intenció de les seves cançons era transmetre germanor, alegria i il•lusió. La veritat és que tothom ho fa a la seva manera, algunes persones gesticulant moltíssim, altres, t’hi havies de fixar, el seu cant era únicament i exclusivament movent la boca. Veus blanques, veus fortes, pitus de veus i, fins i tot, una soprano, que va fer una pinzellada amb el quartet de corda.


En definitiva, una riquesa més en el nostre municipi, que el fa que de una categoria de primera divisió.

Coral “Clouster”, moltes felicitats i per molts anys!

No hay comentarios: