04 julio 2008

SOBRE LA CRISI QUE ESTEM VIVINT

M’agradaria plasmar la meva visió sobre l’actual crisi que en aquests moments estem passant.

Sens dubte, en el nostre municipi, jo crec que la patirem molt més, ja que no només es tracta de l’aturada que s’ha produït en la construcció, sinó que la patirem amb més profunditat degut a la situació del petroli.

Estic convençut que si poguéssim baixar el 50% el preu de la benzina, tot tornaria a la seva normalitat, però com que aquest factor no el podem controlar i, a més a més, no hi ha ningú que garanteixi que no continuarà pujant, la crisi en un municipi com el de Dosrius la podem viure d’una manera crònica, ja que una part important de la despesa mensual de la majoria de la població ve donada per l’alt preu dels carburants, degut a la gran necessitat de mobilitat que es té. Això va minvant els recursos familiars i cada vegada es va aprimant més el marge de maniobra que es té i, evidentment, costa molt més arribar a final de mes.

Un dels senyals més evidents que delaten el que explico, és que el mes passat es va acabar el termini de voluntària per pagar l’IBI i, en comparació al 2007, hi ha hagut un 10% més de propietaris que no han pogut fer front a aquest impost municipal. Això és moltíssima gent, amb les conseqüències que comporta per a aquestes famílies i aquestes propietats, ja que ara anirà a executiva, amb el recàrrec corresponent, i fins i tot , amb l’embargament de béns que marquen les normatives.

Des de l’Ajuntament estem fent tots els esforços possibles per ajudar les famílies, dins les nostres possibilitats, i potser ens haurem de plantejar de prioritzar les ajudes socials, per davant d’ altres coses que són més de lleure o que no tenen tanta importància com és la supervivència de les famílies.

No hay comentarios: