18 julio 2008

VIATGE A ROTH

El cap de setmana passat, junt amb una delegació del Maresme vaig estar al poble de Roth a Alemanya. Allà se celebrava una prova que en podríem dir de triatló, tot i que concretament no és triatló, però sí que té unes grans magnituds, ja que esborrona veure aquells homes i aquelles dones un cop acaben les proves, això els que les acaben.

La prova consisteix en fer a primera hora del matí 3.800 metres nedant, surten de l’aigua corrent, per pujar a una bicicleta, que fan 180 Km. en carretera i quan arriben, sense perdre temps, es calcen les bambes i fan 42,195 Km, és a dir, una marató.


En principi, és per a superhomes o superdones. Hi havia un total de 4.600 persones inscrites. Essent una disciplina esportiva que cada any augmenta d’una manera espectacular.

El que va guanyar ho va fer en 8 hores i trenta minuts, aproximadament, però al cap de 15, 16 i 17 hores encara entraven participants.

L’ambient en si és molt bo i captes que les persones que hi participen són esportistes al cent per cent i que, majoritàriament, van amb les seves famílies, ja que tot l’any es preparen per a aquests esdeveniments.

Des del Consell Comarcal del Maresme estem treballant perquè aquest esdeveniment es reprodueixi al Maresme, ja que estem convençuts que pot tenir unes repercussions que no ens les podem ni imaginar, sobretot pel que fa a la promoció de la nostra comarca.

Per altra banda, vàrem poder comprovar que el nivell d’organització dels alemanys ratlla la perfecció, en cap moment vàrem veure un responsable de l’organització fent un pas més ràpid que l’altre, ni una paraula més alta que una altra, havent-hi un voluntariat d’unes 4.500 persones. D’aquí sí que n’hem d’aprendre.

http://es.youtube.com/watch?v=AapKFTFAzGQ

No hay comentarios: