12 diciembre 2007

EL PLAER DE TREBALLAR

Entre finals de novembre i tot el mes de desembre la meva vida laboral es comprimeix d’una manera espectacular, ja que gairebé tothom sap que la meva professió, a part de ser dirigent d’administracions públiques, és la de pagès i dins del món de la pagesia, el cultiu que en aquests moments desenvolupo és el de la producció d’arbres de Nadal.

És una temporada d’aquelles estresants, però també molt apassionant, ja que te n’adones que fer qualsevol tipus de feina ben feta és un art, però vull que quedi molt clar que em refereixo a qualsevol feina: Escombrar, remenar un arbre, carregar, descarregar...

És un plaer veure fer qualsevol moviment a la feina, quan una persona el sap fer bé. Per aquest motiu, sempre he dit, i ho defenso a tot arreu, que per anar a treballar s’hi ha d’anar amb tots els sentits ben posats. No s’hi val haver perdut la nit, perquè és impossible rendir i treballar bé. Poder gaudir treballant és de les experiències més enriquidores i saludables que existeixen.

Durant aquesta temporada contracto alguns treballadors que m’ajuden a tirar endavant la feina en aquests dies tan estressants. Hi ha dies que el treballador, a les 8 del matí, agafa l’ampolla d’aigua i es veu mig litre sense haver suat. Això ja et fa pensar malament. Te n’adones que aquella persona patirà, perquè no té el cos predisposat a enfrontar-se a una jornada de treball. Veus que agafa un arbre i no ho fa amb art, li costa tenir iniciativa, el seu bellugar és com si portés el fre de mà posat. En definitiva, et fa patir perquè veus que no gaudeix de la vida.

Un consell a tothom, és molt important saber menjar i saber dormir quan estàs en jornades molt intenses de feina!

No hay comentarios: