01 diciembre 2007

ACTE SOBRE LA GUERRA CIVIL. DOSRIUS (1936-1939). MEMÒRIA I HISTÒRIA

Ja tornem a tenir la sort de poder assistir a actes muntats per l’Arxiu Municipal de Dosrius (AMD). Les persones que el composen no paren, però de tant en tant fan aquests actes que ens omplen tant i que ens deixen meravellats, pels missatges que ens transmet la història.

L’últim que vam poder experimentar va ser el pregó de la festa major. Quin problema que tenen els propers que l’hagin de fer!.

Aquesta és la part negativa que hi veig, ja que va ser d’un nivell espectacular.

Ara han iniciat un seguit d’actes sobre la Guerra Civil a Dosrius (1936-1939). Dissabte passat 24 es va fer el primer.

L’esdeveniment va complir tots els seus objectius amb escreix. Tothom que va poder-hi assistir, la sala de plens de l’Ajuntament estava plena, va sortir molt satisfet de les explicacions que va donar la historiadora Margarida Colomer. Va ser un privilegi que hagués vingut aquesta historiadora tan experta en el tema, que va fer les explicacions amb una gran neutralitat i amb una senzillesa molt entenedora. La conferència va tractar de la Guerra Civil a Catalunya i al Maresme.

L’altra ponent va ser l’Helena Sagristà, que ens va explicar el seu treball de recerca de 2n de batxillerat, sobre la Guerra Civil a Dosrius. Grans missatges tant d’una banda com de l’altra.

El que més ressaltaria és que durant la Guerra Civil, les persones del municipi de Dosrius, tot i tenir les seves diferències, es van defensar les unes a les altres, posant en perill les seves vides.

Aquest cicle d’actes va començar dissabte passat. El proper 15 de desembre, a les 6 de la tarda, n’hi haurà un altre i al final de totes aquestes jornades es publicarà un monogràfic sobre la Guerra Civil a Dosrius. Això serà al gener de 2009.

Val la pena viure la nostra història. Aconsello l’assistència a tots aquests actes!

No hay comentarios: