25 abril 2008

DIADA DE SANT JORDI

Ja hem celebrat el Sant Jordi del 2008. Enguany estic convençut que ha estat l’any amb més activitats dins el nostre municipi. Fins i tot, pels coneixements que he anat adquirint pels mitjans de comunicació i pel que he pogut veure, ha estat una festa d’un país avançat, d’un país civilitzat i, a més a més, el dia ens va acompanyar.

A Dosrius trobaves taules de venda de llibres i roses pels carrers: Glorieta de Catalunya, Plaça d’Espanya, porta del CEIP del Pi i totes amb gran animació, amb l’esperit de transmetre el missatge del dia de Sant Jordi.

Cal ressaltar totes les festes internes que es varen fer, principalment a les escoles.

A la SES o institut es va celebrar com mai. A l’escola del Pi, els pares i mares varen portar pastissos perquè tots els nens i nenes, professors i professores poguessin esmorzar, a més a més dels actes tradicionals que en un centre d’ensenyament es fan. A l’Encarnació Fonoll es va fer una xerrada explicant qui era l’Encarnació Fonoll, a càrrec de persones que l’havien coneguda, a més a més d’una ballada de sardanes.

Les dones del Casal, dic dones perquè em sembla que no hi ha cap home que faci roses, varen acabar el seu magatzem de roses fetes a mà. Per cert, quina meravella de manualitat, quina flor més ben treballada!

Varen vendre totes les existències. Si haguéssiu vist, suposo que alguna persona en va ser testimoni, com es varen posar a treballar per intentar produir més roses en aquell mateix moment.

A la tarda recital de poesia i cançons, per fer la festa més lluïda, a la plaça de l’Ajuntament.

És a dir, entre tots plegats es va viure amb intensitat i il•lusió. Va ser una gran festa en dia feiner. Felicitats a tothom!

No hay comentarios: