09 abril 2008

QÜESTIONS SOBRE L’AIGUA

En situacions extremes, i el cas de l’aigua en aquests moments n’és una, ja que les reserves estan en un estat crític i els consells i avisos que es fan des de les administracions són constants, es veu clarament la gran diversitat de valors de les persones.

N’hi ha que els importa ben poca cosa mantenir els costums, com si fos un recurs inesgotable, però hi ha altres persones que estan molt sensibilitzades.

Avui he rebut un correu d’aquells que et donen satisfacció, que et donen més motius per continuar treballant, perquè els esforços arriben a una quantitat de persones que els saben valorar.

En concret, aquest correu l’ha enviat una senyora que està molt preocupada per la situació de l’aigua. M’explicava que quan es dutxa té una galleda preparada, amb la qual aprofita fins a l’última gota de l’aigua que surt freda, abans no surt la calenta. Aquesta aigua la fa servir per rentar-se les dents, per rentar-se les mans, és a dir, aigua amb doble ús.

També explicava que l’aigua que fa servir per rentar-se el cap, l’aprofitava i després la fa servir per al wàter i així no havia de tirar de la cadena.

L’aigua de bullir verdures, pasta, ... la guardava per regar plantes o per a altres utilitats necessàries, per a les quals pogués servir aquest bé tan preuat.

La veritat, admirable. Confio que la gran majoria de la gent del municipi tingui aquests valors i aquest esperit d’estar atent de quines són les necessitats de la col•lectivitat i de treballar envers les mateixes.

No hay comentarios: