20 abril 2008

PLE EXTRAORDINARI

Sempre he entès que els càrrecs electes hem de mirar i pensar per l’interès del conjunt i de la totalitat de les persones del municipi.

Dic això, perquè el passat dimarts, dia 15 d’abril, es va haver de fer un ple extraordinari urgent, per tractar un tema d’aquells complicats.

No és la primera vegada que ens trobem amb una qüestió d’aquestes característiques, ja que l’antic alcalde de Convergència i Unió, actual cap de llista i portaveu de CIU a l’Ajuntament, quan a les eleccions municipals de 1999, el poble no li va donar el suport que s’esperava, després de prop de 20 anys de fer d’alcalde, ens va preparar una sorpresa.

La sorpresa va consistir en iniciar un procediment, que la llei li ho permetia, perquè l’Ajuntament expropiés uns terrenys de la seva propietat, ja que l’ordenació no els donava un aprofitament. És a dir que, amb els seus més de vint anys a dins l’Ajuntament, no havia pogut resoldre el tema i, per aquest motiu, demanava 5 milions d’euros a l’Ajuntament, que som tots, perquè l’Ajuntament, anys enrere, no havia actuat correctament.

Aquest va ser un tema molt complicat de resoldre. Fins i tot les primeres resolucions del Jurat d’Expropiació eren contràries a l’Ajuntament, però, per fi, després d’un any treballant-hi i batallant-hi molt, l’equip de govern va aconseguir que l’interès de la col•lectivitat no sortís perjudicat per l’interès privat del que havia estat tants anys alcalde de l’Ajuntament.

Ara ens hem trobat en una situació similar, no de tanta magnitud, però sí important per la quantitat econòmica que ens sol•licitava el propietari d’uns 250 m2, aproximadament, d’una zona verda, que ens demanava prop de 800.000,-- euros.

L’Ajuntament ha intentat buscar totes les fórmules possibles per no haver de fer front a aquesta despesa i, perquè, alhora, la propietat en sortís beneficiada.

Vàrem esgotar tot el termini possible, ja que és un tema amb el qual cal pensar-hi molt, preguntar molt i llegir moltes lleis i, al final, prendre una decisió.

El més sorprenent és que tot i explicar que tant la propietat com l’Ajuntament sortien beneficiats amb la proposta que es presentava al ple, el Sr. Lluís Homs, cap de llista de CIU i regidor a l’oposició, es va indignar, jo crec, perquè l’Ajuntament sortia airós d’aquest nou esdeveniment.

Fins i tot, en alguns moments de la seva intervenció va treure el seu cas, cosa que delata que encara està molt dolgut per no haver-se pogut sortir amb la seva, o sigui, ensorrar l’Ajuntament.

No hay comentarios: