07 abril 2007

FA 25 ANYS DE LA GUERRA DE LES MALVINES

Fa 25 anys, per aquestes dates, recordo molt haver estat a l’expectativa dels mitjans de comunicació, ja que va esclatar la guerra de les Malvines.

En aquesta època que ens ha tocat viure, els preparatius d’una guerra es poden viure gairebé en directe.

Aquesta guerra de les Malvines, potser va ser la primera que va tenir a tota la població amb l’ai al cor.

En pocs dies, els anglesos en varen fer net, ja que la dictadura Argentina hi va portar el que ells en deien soldats, persones molt joves sense tenir experiència ni estar preparades.

Aquestes són les conseqüències d’un país dictatorial, amb dirigents il·luminats, que no valoren els resultats que pot arribar a tenir una guerra.

El que vull comentar sobre aquesta guerra són les seqüeles que encara tenen els mils i mils d’argentins que van anar-hi. Durant els pocs dies que va durar, els argentins hi van perdre més de 650 vides.

Durant aquests 25 anys hi ha hagut més de 350 suïcidis per depressió dels soldats, i la gran majoria pateix problemes psicològics.

Segons expliquen, el seu país no els atén de manera adequada. Problemes per la por que van arribar a passar esperant que arribessin els anglesos, per recuperar el que ells pensen que són els seus territoris.

Ve-t’ho aquí la feblesa del ser humà!

No hay comentarios: