20 julio 2007

JA SE'NS HA CREMAT UN TROS DELS NOSTRES BOSCOS

El passat dimecres 18, a les 3 de la tarda, va saltar l’alarma: “Foc a can Noms”. Tots els efectius que tenim es van mobilitzar, amb la finalitat d’arribar, al més aviat possible, al foc.

Per les emissores corria: “Hi ha dos focs detectats a una distància d’uns 700 metres l’un de l’altre”. Evidentment, tota la pinta que donava era que havien estat provocats. Mentre el piròman fugia, després d’encendre el primer foc, va tenir la sang freda de mirar si en podia iniciar un altre, apartat del primer. Per sort, la ràpida intervenció de tothom va fer que es convertís en una anècdota.

Sí que és cert que es va cremar una pineda, jo calculo d’uns 3.000 – 4.000 metres, principalment de sotabosc. Fins i tot, m’atreviria a dir que la majoria de pins alts es recuperaran. Aquest va ser l’incendi més gran.

L’altre, prop de la Creueta, no va cremar més d’un centenar de metres quadrats, gràcies a la intervenció immediata de l’ADF, bombers, forestals i vigilants.

Evidentment, espanta que hi hagi gent amb el cap tan girat que tingui aquestes intencions, però que sàpiguen que tard o d’hora s’acaben enxampant.

Mentre jo sigui l’alcalde, l’Ajuntament de Dosrius es presentarà com acusació personal i serà impecable demanant, per als piròmans, la màxima pena que permeti el Codi Penal. Això ho defensarem fins al final. Que tothom ho tingui clar!

Ens estimem i tenim molta cura del nostre entorn, per això no permetrem que ningú, voluntàriament, ens el vulgui destruir.

No hay comentarios: