01 julio 2007

EL OPLE D'ORGANITZACIÓ DE L'AJUNTAMENT DE DOSRIUS

Aquesta setmana s’estan fent a tots els Ajuntaments els plens d’organització i funcionament, que per llei s’han de fer dins els 30 dies següents a la data del ple de constitució de l’Ajuntament, que va tenir lloc el dia 16 de juny.

En aquest ple d’organització es dóna compte de les resolucions de l’alcaldia delegant competències, nomenant els tinents d’alcalde, periodicitat dels plens, retribucions dels càrrecs electes, composició dels grups municipals. En definitiva, tot el que és l’organització de l’Ajuntament.

Un dels temes que porta més polèmica és la retribució dels càrrecs electes. A l’Ajuntament de Dosrius hem agafat els mínims que aconsella l’Associació Catalana de Municipis. Fins i tot, els tinents d’alcalde estan a la meitat dels mínims que s’aconsellen. Tot i això, hi ha polèmica, perquè hi ha grups municipals que encara defensen la feina de càrrec electe com altruista.

Estar en un Ajuntament sense cobrar, amb la feina que comporta, la responsabilitat i la dedicació que s’hi posa, és donar peu a servir amb safata que els càrrecs electes acabin sent persones que tinguin grans interessos econòmics al municipi. Aquests sí que estarien a l’Ajuntament sense cobrar, però els que hi anem a treballar, cada vegada tinc més clar que hem de liderar nosaltres el nostre projecte, per això ha de ser compensat econòmicament.

A un Ajuntament no s’hi va per organitzar una festeta o una ballada de sardanes, s’hi va per tirar endavant grans projectes. Si aquests projectes no els lidera qui els té pensats, mai no acaben de quallar correctament.

D’això en tinc experiència, ja que davant de temes molt importants del nostre municipi, hem hagut de ser els polítics els que directament hem hagut de vetllar per ells, ja que a vegades els tècnics estan limitats per les lleis, les ordenances, ... i el polític hi ha de posar aquell plus de sentiment i d’empenta, pensar-hi les 24 hores del dia.

No hay comentarios: