24 febrero 2007

LA PROBLEMÀTICA QUE COMPORTA FER OBRES EN UN MUNICIPI QUE MOLTA DE LA SEVA POBLACIÓ ESTÀ SITUADA A L'ENTORN DE LES RIERES

La població de Dosrius i Canyamars està situada al voltant de rieres. Aquest, però, no és el cas de la població de can Massuet del Far.

Al moment que es planteja qualsevol actuació per construir una infraestructura o un equipament, des de no fa massa anys, hi ha una gran problemàtica per les normatives molt restrictives de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Per exemple, tenim una escola de primària que si ara s’hagués de construir en el lloc on està, segurament que tindríem moltes més dificultats per poder-la tirar endavant, o bé el seu cost econòmic seria molt més elevat.

Tothom pot veure aquest nou pont que es construeix a la zona anomenada de l’Escorxador i la capacitat d’aigua que s’ha calculat que pot baixar en un període de retorn de 500 anys, donada l’escullera que s’ha fet a banda i banda d’aquest pont. Tot està pensat perquè els terrenys de l’entorn no siguin inundables.

Amb totes aquestes normatives, qualsevol altra actuació que es vulgui realitzar és pràcticament impossible. Per exemple, voldríem arranjar el pont que hi ha davant de l’escola del Pi, ja que en aquests moments té 8 metres de llum, amb un pilar al mig. El projecte que teníem previst i factible preveia 20 metres de llum sense el pilar al mig, però l’Ase ens obliga, segons els seus estudis, que tingui 45 metres de llum.

Evidentment, a més de ser una obra molt més costosa, ja que el seu preu es multiplica per cinc, és gairebé impossible poder construir un pont que càpiga en aquest espai. I tot és així, per a qualsevol actuació que s’hagi de realitzar.

Ja tenim contactes d’alt nivell, fins i tot amb el conseller corresponent, però diuen que les normes són les normes i que aquestes són generals al nostre país. Sembla que, per ara, no és possible preveure excepcions, esperem que es suavitzin una mica.

No hay comentarios: