20 febrero 2007

QUANTS HABITANTS TINDREM AL NOSTRE MUNICIPI D'AQUÍ A DEU ANYS?

És molt evident que el municipi de Dosrius fa una transformació, però que tothom tingui molt clar que aquest canvi no està pensat perquè hi vingui més gent de la prevista, segons el planejament aprovat fa 25 o 30 anys.

Haurem de començar a pensar en fer un Pla General, ja que actualment tenim unes Normes Subsidiàries que són les que regulen les possibilitats de construcció al nostre municipi, per tant, ens estem bellugant amb un planejament que fa molts anys que està aprovat, per la qual cosa els propietaris tenen una sèrie de drets, atès que fa molts anys que està pagant uns impostos. Per aquest motiu, no se’ls pot dir que no poden construir d’acord amb la normativa, ja que això comportaria una responsabilitat patrimonial molt greu.

Com bé explico, ja tenim una quantitat de població important, estem al voltant de 4.700 habitants. En els últims 10 anys el municipi ha experimentat el creixement més fort, potser hem crescut un 60%. Cal que aquests 4.700 habitants tinguin uns serveis de qualitat i, fins i tot, que siguin d’excel·lència.

Ni de bon tros, d’aquí a 10 anys, haurem crescut aquest 60% d’aquests últims 10 anys, ja que la construcció d’habitatges que preveia el planejament antic es va esgotant i durant aquests últims 8 anys no s’ha modificat el planejament amb visió de creixement, sinó tot el contrari, les modificacions que hi ha hagut han sigut per creixe més compacte i sostenible.

Cal que totes les modificacions que es facin, d’ara endavant, bàsicament estiguin pensades per construir habitatges socials, això vol dir, per a la gent resident al nostre municipi, especialment els joves i la gent amb pocs recursos, perquè el creixement del nostre municipi ha de ser, principalment, natural de la nostra població.

No hay comentarios: