18 febrero 2007

QUANT ET CULPAVILITZEN D'UN FET I TU NO ENTENS RES I, A MÉS, TENS EL CONVENCIMENT QUE AQUELLA PERSONA ESTÀ MOLT EQUIVOCADA

A la vida hi ha molts malentesos, que fins i tot provoquen gran desavinences i ens fan prendre actituds molt negatives en totes les qüestions i en temes que afecten la col·lectivitat.

Però, també ens trobem que estem en un món de molta diversitat, amb valors, objectius i plantejaments diferents. Dic això, perquè l’altre dia, que ja ho he explicat en algun escrit, concretament dilluns passant, vaig assistir a la preestrena de la pel·lícula de Lluís Llach Revolta permanent. En un moment de la pel·lícula s’entrevisten familiars de joves morts, assassinats per la policia, que quan estaven envoltats de policies, ells se sentien com si fossin els culpables d’aquella situació. Fins i tot se sentien insultats, per això, constantment es deien que les víctimes havien sigut ells, perquè els havien mort un familiar. Per tant, ells havien estat els perjudicats i no els culpables.

Aquestes afirmacions m’han fet pensar que a la vida quotidiana, això està a l’ordre del dia. Et trobes gent que està molt disgustada per fets que tu no n’ets conscient i que un cop s’han esbravat amb tu, no hi pots fer res per solventar-ho, perquè tu no ets qui ho ha provocat, sinó la diversitat de valors, plantejaments i objectius de cadascú. És molt difícil, per no dir impossible i no aconsellable, canviar els principis de les persones.

He volgut fer aquesta reflexió perquè, com a responsable d’una administració pública, alguna vegada em trobo que passen coses així i quedes perplex perquè quan ho analitzes arribes a la conclusió que no hi pots fer res per solventar-ho, perquè tothom és com és i la capacitat de comprensió ve donada per la posició de cadascú.

No hay comentarios: