21 mayo 2007

DEBAT ELECTORAL

El passat divendres es va celebrar, per primera vegada a la història del nostre municipi, un debat electoral amb els vuits caps de llista a les properes eleccions municipals. L’últim que es va fer d’aquestes característiques va ser a TV de Mataró, l’any 1995 i, casualment, l’únic candidat que va definir el seu pacte va ser el Sr. Antonio Puente del PP, assegurant que mai pactaria amb el Sr. Lluís Homs. Al cap de nou mesos, menjaven al mateix plat. Ho dic perquè una de les forces polítiques va dir que no pactaria ni amb el PSC ni amb CIU.

En primer lloc, cal felicitar l’Associació de Veïns de can Massuet del Far per l’esforç que varen fer organitzant aquest acte. Potser va servir de ben poca cosa, perquè l’objectiu era explicar el programa de cada grup, però amb el poc temps que teníem, va ser impossible plantejar les propostes de cada candidatura.

Malauradament, quan en una campanya electoral es posen en temes personals s’oblida l’esperit d’aquesta campanya electoral, que ha de ser una festa d’il·lusions pel futur que ens espera de propostes de millora. Qui tria la línia de l’atac personal és que no dóna importància a l’interès col·lectiu.

Un altre fet que segons el meu punt de vista va ser ressenyable, va ser la manca de coneixement de quina és la realitat, quines són les possibilitats i quines són les competències de l’administració local, per part d’alguns caps de llista que estaven al debat, però tot això és normal per qui comença en aquest món de la política.

Jo els encoratjo perquè participin als plens, que vagin a l’Ajuntament a preguntar, no hi haurà ningú que els tanqui la porta. Que llegeixin quines són les competències que té cada administració, com funcionen els pressupostos i tota aquesta informació que la comparteixin amb les persones de la candidatura, així s’anirà formant tot un grup de persones, i quan arribin unes eleccions tindran un bagatge i unes propostes reals per al municipi.


No hay comentarios: