15 mayo 2007

LES ELECCIONS FRANCESES

Fa uns dies van tenir lloc les eleccions presidencials a França. A mi personalment m’hagués agradat més que hagués guanyat la Ségolène Royal, però els francesos van triar en Nicolàs Sarkosi.

Una de les sorpreses agradables que vàrem tenir en aquestes eleccions, va ser l’elevada participació, un 84,7%, això és una gran notícia, atès que la participació en democràcia és bàsica, ara que la podem exercir, ja que moltes persones han mort per defensar aquest sistema. La indiferència de molts ciutadans davant d’uns comicis electorals, quan decideixes qui vols que gestioni els teus recursos, no és bona per a aquest sistema, que és el millor que hi ha.

Ara s’acosten les eleccions municipals i m’agradaria que hi hagués una gran participació.

El que sí sé segur és que totes les persones que tenen interessos privats per defensar, aniran a votar amb l’esperit d’intentar sortir-ne beneficiats, però les persones normals, que són la gran majoria, malauradament, alguns es quedaran a casa pensant que el seu vot no té importància dins de tot aquest sistema.

Doncs tot al contrari. M’agradaria fer una crida perquè la gent hi participés, ja que ens hi juguem molt i no hem de permetre que persones que defensen interessos privats entrin a decidir en una administració pública.

No hay comentarios: