04 marzo 2007

ES COMENÇA A TREBALLAR PER ADQUIRIR EL CENTRE PARROQUIAL DE DOSRIUS

Ja hem pagat la zona esportiva de can Batlle de 26.000 m2 i hem comprat els 16.000 m2 de l’Escorxador. El Pou del Glaç de Canyamars, més uns 9.000 m2, ja són municipals. Ara cal anar pel Centre Parroquial de Dosrius.

Es tracta d’un lloc emblemàtic, ja que en els seus inicis era del poble, concretament l’any 1921. Es va cedir al Sindicato Agrícola Católico, que comptava amb el 90% de la població del municipi com afiliada. Aquest Sindicat va construir l’edifici actual. La cessió d’aquest terreny ve condicionada a la destinació del seu ús a fins socials.

Amb l’evolució del temps, tot aquest terreny i l’edificació van passar a propietat del Bisbat de Barcelona, regentat pel rector de la parròquia de Dosrius.

Ara ja s’ha fet la primera reunió amb el rector, en la qual se li va proposar que l’Ajuntament fos el responsable d’aquest solar, amb l’esperit que pugui invertir diners suficients per construir un centre cívic per a fins socials.

El nostre municipi necessita una sala polivalent, amb una capacitat de 150 a 200 persones, per fer-hi: teatre, xerrades, reunions, ... , que compleixi totes les normatives de seguretat, a fi que sigui un equipament amb tota la infraestructura necessària per donar aquests serveis. En definitiva, un local modern, integrat al seu entorn.

S’ha lliurat una proposta de conveni al rector de la parròquia de Dosrius, qui s’encarregarà de traslladar-la al Bisbat. Aquesta proposta és un primer document de treball per intentar, en el temps, consensuar-ne un de definitiu, amb el qual tothom se senti còmode.

No hay comentarios: